Annons

Gips togs bort för tidigt: Benbrott läkte fel och patient fick opereras

NYHETER En persons handled krävde operation efter att ha läkt i fel läge. Det kan ha berott på att gipset togs bort för tidigt.

Annons

Efter att ha brutit handleden fick patienten den gipsad och en sårskada sydd, och knappt två veckor senare togs gipset bort igen. Enligt regionen var det när personen besökte en hälsocentral för att egentligen bara få stygnen borttagna.

Handleden läkte fel och patienten behövde senare genomgå en operation. Region Västerbotten kan inte med säkerhet säga att ingreppet hade gått att undvika men slår fast att borttagandet av gipset troligen inte förbättrat chanserna.

Annons

Regionen har därför anmält händelsen till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, för granskning enligt lex Maria samt jobbar för att minska risken för upprepning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons