Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Magnus Lindkvist

Skellefteå kommun växer snabbast i landet: ”Det är mycket glädjande”

NYHETER Skellefteås befolkning fortsätter att öka. Under det första kvartalet växte Skellefteå kommun snabbast i hela landet, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Under årets första kvartal gick Skellefteå kommun förbi både Malmö och Göteborg som länge varit kommuner med stor tillväxt, visar statistik från SCB.

– Skellefteå kommun växer för varje månad och att vi även växer snabbast i Sverige är ett kvitto på vår centrala plats i samhällsomvandlingen. Det är mycket glädjande att så många väljer att flytta hit för att leva, bo och arbeta, säger Evelina Fahlesson (S), kommunstyrelsens vice ordförande, i pressmeddelandet.

Annons

Under det första kvartalet hade Skellefteå kommun 77 322 invånare. Antalet inflyttare var 1 368 och antalet utflyttare för samma period var 507. Majoriteten av inflyttningarna har skett från övriga delar av Sverige, 794 totalt, och 574 personer har flyttat hit från ett annat land.

Befolkningsmålet är att nå 90 000 invånare innan 2030 och 100 000 invånare till 2040.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons