Annons
Foto: Arkivbild

Efter stort beslag – polisen jobbar med att hitta ägarna till stöldgods

NYHETER Efter ett stort beslag av stulna cyklar, elcyklar och elsparkcyklar jobbar Skelleftepolisen nu med att härleda dem till sina rätta ägare.

Annons

Vi berättade på förmiddagen att en man gripits på torsdagen misstänkt för stöld, efter att polisen funnit ett stort antal cyklar, elcyklar och elsparkcyklar i samband med en kontroll på en adress i Skellefteå.

Det totala värdet uppskattas till cirka 200 000 kronor, informerar polisen nu. Det var tips från allmänheten som ledde dem rätt och Daniel Karlsson vid polisen i Skellefteå uppmuntrar alla att fortsätta hålla ögonen öppna.

– Vi vill att allmänheten ska vara vaksam. Ser man exempelvis stora ansamlingar cyklar vid flerfamiljshus eller andra avvikelser får man gärna tipsa oss. För oss är det en stor framgångsfaktor med bra tips från allmänheten, säger han på polisens sajt.

Annons

”Komplettera din anmälan”

Den misstänkte tjuven sitter anhållen nu och polisen har satt igång med att försöka lokalisera de rätta ägarna till cyklarna.

– Med anledning av det vill vi belysa vikten av att man, när man gör en anmälan, är noggrann med att beskriva godset så bra som möjligt. Det ökar våra möjligheter att härleda det till rätt målsägande, Daniel Karlsson.

– Har du gjort en polisanmälan om en stulen cykel i närtid får du gärna komplettera din anmälan och beskriva ditt gods ytterligare, uppmanar han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons