Annons
Foto: Caroline Thorén

Driver nya bageriet på The Great Northern – nöjd med starten: “Gått bättre än jag trodde”

MAT Sedan slutet av februari har 28-åriga Caroline drivit CGs bageri i House Be. Och hittills är hon nöjd med responsen.

Annons

Caroline Lundström intresse för bakning grundlades redan i barndomen då hon ofta bakade tillsammans med sin farmor. Som vuxen utbildade hon sig till bagare och konditor i Stockholm innan hon återvände till Skellefteå för ett par år sedan.

– Jag tvekade mycket innan jag bestämde mig för att köra men det har faktiskt gått bättre än jag trodde, säger Caroline som döpt sin verksamhet till CGs bageri som en hommage till sin morfar Carl-Gunnar Hedlund som enligt Caroline var en riktig fikagubbe.

Annons
Foto: Caroline Thorén

Bakat från grunden med bra råvaror och utan tillsatser – det är själva utgångspunkten för Carolines arbete. Hon har ett stadigt sortiment med mer modern än klassisk prägel men gör vissa utsvävningar när hon får ingredienser över.

– Annars har jag ett återkommande sortiment där det ljusa surdegsbrödet och kanelbullarna går bäst, säger Caroline och får medhåll av en äldre herre som precis är på väg ut med en påse i handen.

– Kanelbullarna får tio av tio, det kan du skriva, säger han.

Annons
Foto: Caroline Thorén

Högt tempo

Att jobba som bagare kräver en hel del, det insåg Caroline snabbt när hon kom in i branschen. Dagarna börjar tidigt och tempot är högt med många tunga lyft.

– Det är mer intensivt än många tror. Men själva bakandet är jag helt bekväm med. Det är själva grejen med att driva företag som fortfarande känns lite svårt, säger Caroline och skrattar.

I framtiden skulle Caroline vilja fokusera ännu mer på finkonditori där kreativiteten är ännu viktigare.

– Men det får bli senare. I nuläget kommer jag att satsa på att få det här att funka så bra som möjligt, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons