Annons
Rosanna var less på app-dejtandet ville få experternas syn på vem hon skulle passa bra ihop med. Foto: Privat

Rosanna söker kärleken i populära tv-programmet: ”Är enormt pirrigt”

NÖJE På måndagen är det säsongspremiär för "Gift vid första ögonkastet" i SVT – och Rosanna Segerstedt Pillay från Skellefteå är med. "Det ska bli så spännande", säger hon.

Annons

Paren möts för första gången, vigs och tillbringar fem veckor tillsammans som äkta makar, för att därefter besluta om de vill förbli gifta eller inte. SVT:s populära ”Gift vid första ögonkastet” är nu inne på sin tionde säsong

En av dem som söker kärleken i årets program är Rosanna Segerstedt Pillay, 32 år och bosatt i Malmö, men uppvuxen i Skellefteå. Ursviken närmare bestämt.

– Skellefteå kommer alltid att vara ”hemma”. Jag är uppe två svängar per år, framförallt för att träffa vänner. Min familj har spridit ut sig över Sverige och de flesta bor i Umeå nu, säger hon.

Annons

Rosanna jobbar med IT som produktägare på Ikea i dag. Det är cirka tio år sedan hon flyttade söderut men vissa ränder går aldrig ur.

När årets deltagare presenterades sade du ”jag tycker det är attraktivt om man kan backa med släp”. Vad är grejen med att kunna det?

– Det var då jag avslöjade mig. Då förstod alla att jag var från Norrland, skrattar hon.

– Men vad är grejen? Det är svårt att svara på. Jag har alltid tyckt att det är attraktivt bara, jag trodde att jag delade det med alla men har förstått att det kanske är mer av en norrlandsgrej, berättar Rosanna.

Ser man folk i Malmö backa med släp?

– Nej men typ inte!

Säsongspremiären av ”Gift vid första ögonkastet” sänds i SVT på måndagskvällen. Foto: Janne Danielsson / SVT

”Jag var jättenyfiken”

Hon var less på app-dejtandet när hon sökte in till programmet. Less på hur ytligt det var, berättar Rosanna, och nyfiken på vem hon skulle matchas ihop med. I ”Gift vid första ögonkastet” paras deltagarna ihop av sexologen Kalle Norwald, psykologerna Maria Farm och Fredric Bohm samt den nya experten Hana Jamali.

– Jag var framförallt intresserad av den experthjälpen. Det här är personer som verkligen kan människor och relationer, så vem tycker de att jag borde vara med? Och varför? Jag var jättenyfiken på det, säger Rosanna.

Det här är personer som verkligen kan människor och relationer.

Att det hela skulle ske framför kameror kändes dock läskigt för henne.

– Jag är egentligen en ganska privat person. Man dejtar ju på steroider i det här programmet och att göra det framför en kamera blev ytterligare ett stressmoment för mig, men jag såg det som ett nödvändigt ont.

Annons

Vad söker du i en partner?

– Någon som jag kan ha bra samtal med, ha roligt tillsammans med och någon som är nyfiken på livet. Det är egentligen det viktigaste, säger Rosanna.

Nervös inför premiären

Hur det går i jakten på kärlek återstår att se. Utan att avslöja något beskriver Rosanna sin tid i programmet som ett spännande och väldigt lärorikt äventyr.

– Det tycker jag är det fina med att vara med. Oavsett vart det tar vägen så lär man sig jättemycket som sig själv, säger hon.

Säsongspremiären av ”Gift vid första ögonkastet” sänds i SVT klockan åtta i kväll.

Annons

Hur känns det?

– Alltså ja, det är enormt pirrigt. Väldigt nervöst. Det ska bli så spännande att höra vad andra tycker om den här knäppa resan jag har gjort, säger Rosanna Segerstedt Pillay.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons