Annons
Sponsrad artikel
Hos LF Västerbotten finns allt under ett tak – fastighetsförmedling, bank och försäkring. Bakre raden från vänster: Patrik Auoja, Tilda Johansson, Katharina Jonsson, Hampus Auoja Hugosson, Jessica Möller. Främre raden från vänster: Paulina Forsgren Johansson, Hanna Kemi, Vilbur Stenlund och Stefan Ekström

Bank och mäklare i nära samarbete – gör det enklare för kunderna: ”Är en trygghet”

ANNONS Det är ljusare tider som väntar på bostadsmarknaden framöver. Det menar mäklare och privatrådgivare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling och LF Västerbotten. “Det har helt klart börjat röra på sig”, säger mäklaren Hampus Auoja Hugosson.

Den senaste tiden har bostadspriserna i Skellefteå börjat stiga igen efter en tid av nedgångar. Sett över de tre senaste månaderna har villapriserna i Skellefteå ökat med 10,6 procent, och sett över de tolv senaste månaderna har bostadsrätterna ökat med 9 procent, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Den här ökningen är något som mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har märkt av.

– Absolut, det är fler som kommer på visningar, fler intressenter och fler affärer som genomförs. Det senaste kvartalet har det helt klart börjat röra på sig, säger Hampus Auoja Hugosson.

Hampus Auoja Hugosson.

Några av förklaringarna till att prisutvecklingen vänt uppåt igen är den fortsatt stora inflyttningen till Skellefteå – men även lägre inflation och prognoser om räntesänkningar.

– Hushållen börjar helt enkelt se ljusare på framtiden vilket gör att fler vågar ta stora beslut som byte av bostad ofta är, säger Hanna Kemi, privatrådgivare på LF Västerbotten.

Rådgivare på visningen

Trots ljusare tider ser Hanna och hennes kollegor dock fortfarande att en nära kontakt med banken efterfrågas, inte minst bland bostadsspekulanter. För att möta det behovet har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling börjat ha med privatrådgivare redan på visning.

På så sätt kan spekulanter få en bankkontakt, och i vissa fall lånelöfte, direkt på plats.

– Det är ett perfekt sätt för oss att visa styrkan som finns hos Länsförsäkringar med bank, fastighetsförmedling och försäkringar under samma tak – men framför allt är det bra och smidigt för kunden, säger Hanna.

Mäklaren Hampus Auoja Hugosson och privatrådgivaren Hanna Kemi samarbetar gärna, för kundens bästa.

Även Hampus tycker att det är ett smart upplägg.

– De flesta som köper en bostad behöver någon typ av kontakt med en bank, och då blir det här en bra service till potentiella bostadsköpare, säger han.

Lokal förankring

En annan styrka som finns hos LF Västerbotten är att de är ett lokalt företag som finns på plats i Skellefteå. Där får du som kund möjlighet att sitta ner med din rådgivare för att prata igenom behov och andra frågor som är kopplade till din ekonomi.

– Vår styrka är det personliga mötet och att ge råd för kundens hela ekonomi, inte bara vid just bostadsköp. Vi hjälper gärna till att se över till exempel sparande och att ni har rätt försäkringar, säger Hanna.

Vår styrka är det personliga mötet och att ge råd för kundens hela ekonomi.

Hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas framåt är det ingen som vet, men för den som har tankar på att sälja sin bostad så är det bästa tipset från mäklare och bank att börja i tid.

– Att ha ett försprång är alltid till din fördel. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig igång, det kostar ingenting, säger Hampus Auoja Hugosson.

Husköparskolan

Här hittar du allt du behöver inför köp av ditt drömhus och vad du behöver tänka på när du flyttat in.

Klicka här för att komma till Husköparskolan »

Ska du köpa eller sälja bostad?

Kontakta oss i Skellefteå för mäklar-, bank- och försäkringstjänster.

Fastighetsförmedling
Hemsida: lansfast.se/skelleftea
Telefon: 0910-77 90 00
E-post: skelleftea@lansfast.se

LF Västerbotten Bank & försäkring
Hemsida: LFvasterbotten.se
Telefon: 0910-73 40 00
E-post: info@LFvasterbotten.se

Se alla lediga objekt på www.lansfast.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons