Annons
Sponsrad artikel
Maria, Jessica och Moa har nära samarbete mellan sina respektive avdelningar på Länsförsäkringar i Skellefteå.

Ser ljusning på bostadsmarknaden – tror att priserna är på väg uppåt • Mäklaren: ”Botten är nådd nu”

ANNONS Om du funderar på att köpa en bostad så är det läge att göra det nu, menar Jessica Möller på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. “Priserna har under året sjunkit till en nivå likt 2020 – men då efterfrågan i Skellefteå är stor så kan det snabbt peka uppåt igen”, säger hon.

Från den absoluta toppen i februari 2022 fram till juli i år föll priserna på bostadsrätter i Skellefteå med över 30 procent, enligt Svensk Mäklarstatistik. Motsvarande siffror för villor – från toppen i maj 2022 till botten i juli 2023 – var minus 26 procent.

Nedgången har med andra ord varit stor, men från höga nivåer.

– Innan nedgången hade vi bland de kraftigaste prisökningarna i Sverige vilket gjort fallet stort procentuellt. Nu är vi tillbaka på en nivå likt 2020, säger Jessica Möller, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Jag tror att botten är nådd nu och att vi har sett lägstanivån i Skellefteå för den här gången.

Nu kan en vändning dessutom vara på gång. Den senaste tiden har priserna stabiliserats, och sett över de tre senaste månaderna rapporteras en ökning om 5,5 procent för bostadsrätter, och 3,5 procent för villor.

– Jag tror att botten är nådd nu och att vi har sett lägstanivån i Skellefteå för den här gången, säger Jessica.

Det här är ett av de objekt som finns ute till försäljning just nu. Se mer på www.lansfast.se

Att marknaden börjat röra på sig igen är något som hon märkt av i arbetet.

– Ja, vi ser helt klart en lättnad om vi jämför med i våras. Nu är det betydligt fler spekulanter på visningarna och säljare har börjat acceptera att det är en ny nivå som gäller, säger hon.

Vi har en stor efterfrågan på bostäder i Skellefteå.

Framåt tror hon att priserna kommer att hålla en stabil nivå denna höst och sedan vända uppåt igen.

– Vi har en stor efterfrågan på bostäder i Skellefteå som talar för en snabbare återhämtning på den lokala bostadsmarknaden, säger hon.

Rätt försäkrad

Att omvärlden är orolig går dock inte att bortse från, och med höjda räntor och högre inflation har bostadsspekulanters kontakt med bank och försäkring blivit allt viktigare. Hos Länsförsäkringar finns alla dessa under samma tak med nära samarbete mellan avdelningarna.

– Att vi sitter tillsammans underlättar för kunderna. Om någon som träffar en mäklare behöver lånelöfte så löser vi den kontakten snabbt, säger Maria Hörstedt, bankrådgivare på Länsförsäkringar i Skellefteå.

Maria Hörstedt, Jessica Möller och Moa Dahlqvist.

Även hon ser en förändring hos Skellefteborna där fler har accepterat att det är en högre ränta nu än tidigare.

– Vår prognos är att den rörliga tremånadersräntan kommer att ligga kvar ungefär som den är nu fram till och med sommaren 2024, och därefter sjunka. Men det är så klart svårt att veta exakt hur det blir, säger Maria som även ser ett ökat intresse för försäkringar.

– Dels handlar det om att ha rätt försäkringar för din bostad och dina prylar, men även att du ser till att du kan bo kvar i ditt hem om någonting oförutsägbart skulle inträffa, berättar hon.

På plats i Skellefteå

För det finns en “Bo kvar”-försäkring som innehåller livförsäkring och skydd mot inkomstbortfall, men även klassiska olycksfallsförsäkringar.

Vi finns här för att hjälpa dig att hitta rätt och se till så att ni inte missar något.

– Försäkringar kan ibland upplevas som krångligt, men då finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt och se till så att ni inte missar något, säger Moa Dahlqvist, försäkringsrådgivaren, som poängterar att de alla sitter i Skellefteå.

– Att vi finns på plats här i Skellefteå har alltid varit uppskattat, men kanske ännu mer nu när världsläget är som det är. Här får du prata med oss som har koll på Skellefteå, säger hon.

Ska du köpa eller sälja bostad?

Kontakta Länsförsäkringar i Skellefteå för mäklar-, bank- och försäkringstjänster.

Se alla lediga objekt på www.lansfast.se

Fastighetsförmedling
Hemsida: lansfast.se/skelleftea
Telefon: 0910-77 90 00
E-post: skelleftea@lansfast.se

Bank & försäkring
Hemsida: lansforsakringar.se
Telefon: 0910-73 40 00
E-post: info@LFvasterbotten.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons