Annons
En FB-kanaltork från Valutec i Skellefteå. Foto: Pressbild

Skellefteföretag får ny beställning värd 40 miljoner: ”Fantastiskt bra”

NÄRINGSLIV AB Hilmer Andersson investerar i kanaltorkar från Valutec till företagets sågverk i Lässerud. För Skellefteföretaget är ordern värd cirka 40 miljoner kronor.

Annons

På Hilmer Andersson i värmländska Lässerud sågas omkring 220 000 kubikmeter virke årligen och med denna investering kommer de upp i en torkkapacitet på nästan 300 000 kubik, uppger bolagen i ett pressmeddelande.

Överkapaciteten gör verksamheten mer flexibel på en föränderlig marknad, förklarar sågverkets produktionschef Nils Andersson.

– Den rådande marknadssituationen har inneburit att mindre gått till bygghandeln och mer mot nedtorkat på export. Tack vare överkapacitet i torkarna kan vi nu snabbt ställa om och såga precis det säljavdelningen vill sälja, säger han.

Annons
Joakim Berglund, försäljningschef på Valutec. Foto: Patrick Degerman

Investeringen på cirka 40 miljoner kronor omfattar en FB-kanaltork och tre kammartorkar från Valutec i Skellefteå. Företaget har levererat virkestorkar till Hilmer Andersson förut och välkomnar affären.

– Det känns fantastiskt bra att vi får förtroendet att leverera till dem igen och vara med på deras fortsatta resa, säger Joakim Berglund, försäljningschef på Valutec.

De nya torkarna ska börja monteras hösten 2024 och driftsättas under våren 2025.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons