Annons
Tilda Tullnér vid Ung Företagsamhet är projektledare för UF-mässan i Skellefteå. Foto: Pressbild

Unga entreprenörer ställer ut – när stora UF-mässan intar kulturhuset

NYHETER Efter fem år kommer den stora UF-mässan tillbaka till Skellefteå och nu med 130 utställande UF-företag i Sara kulturhus. Evenemanget anordnas på onsdag nästa vecka.

Annons

Det är fem år sedan UF-mässan arrangerades i Skellefteå, då inne i mässlokalen på Scandic. I år står Sara kulturhus som värd och enligt Ung Företagsamhet Västerbotten ska huset intas av hundratals UF-elever och 130 utställande UF-företag.

– Vi ser fram emot att få fylla kulturhuset med unga entreprenörer som visar upp sina affärsidéer, innovationer och hållbara produkter, säger projektledare Tilda Tullnér.

Annons
Bild från tidigare UF-mässa. Foto: Kalle Viklund

Mässan hålls i kulturhusets södra foajé på onsdag den 13 mars. Det är både ett tillfälle att lyfta unga förmågor och låta besökare möta framtiden. Ett event där man inte bara pratar om unga utan med unga.

– Vi är jätteglada över att kunna arrangera mässan på Sara kulturhus som varit en vision för oss sedan platsen byggdes. Därför känns det otroligt stort att den drömmen blir sann, säger Tilda.

Annons
Bild från tidigare UF-mässa. Foto: Kalle Viklund

Bok för Skellefteås unga

Ett av företagen som kommer ställa är ExploreSkelleftea UF, med affärsidén att skapa en bok på engelska med roliga saker man kan göra som ungdom i Skellefteå.

– Vi ser fram emot att ha direkta möten med folk från Skellefteå som kan ta del av vår produkt. Vi har lagt ned mycket tid på att utveckla och skapa vår bok för ungdomar. Självklart är vi också otroligt taggade att ta del av alla andra UF-företags produkter. Det har under årets skapats en gemenskap mellan företagen i regionen och de ska bli kul att vi alla äntligen ska få samlas, säger vd Sara Wikström.

Annons
Bild från tidigare UF-mässa. Foto: Kalle Viklund

Nu pågår samtidigt UF-mästerskapen, för eleverna att tävla med sina företag i, och när mässan stänger kommer det att avslöjas vilka som vinner pris i Västerbotten samt kvalar in till SM i Ung Företagsamhet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons