Annons
Foto: Arkivbild

Kvinna hittad död – man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord

NYHETER En man i 50-årsåldern misstänks för mord alternativt dråp efter att en kvinna hittats avliden på onsdagen.

Annons

En äldre kvinna hittades avliden i en bostad utanför Skellefteå. Hennes anhöriga har underrättats och polisen har inlett en förundersökning om mord eftersom det finns oklara omständigheter kring dödsfallet och det inte går att utesluta att kvinnan blivit utsatt för brott.

En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för brottet. Enligt polisen ska mannen och kvinnan ha haft en relation.

Det har gjorts tekniska undersökningar och polisen har hållit en del förhör, men hade på onsdagen inte förhört den misstänkte mannen. Det rapporterar Norran på kvällen.

– Den personen har inte gått att förhöra av polisen på grund av det skick han är i, han befinner sig just nu under vård, säger åklagare Petra Hedberg till Norran.

Det är Petra Hedberg som leder förundersökningen, som kommer att fortsätta i dag.

Uppdatering, 11.11:

Den misstänkte mannen i 50-årsåldern har anhållits nu. Brottsrubriceringen kvarstår och mannen är delgiven misstanke om brott. Det uppger polisen på sin hemsida.

Han kommer att höras under de närmaste dagarna. Nu på torsdagen kommer polisen att vidta ytterligare kriminaltekniska åtgärder, som att hålla andra förhör och samla mer information.

”Det finns ingen ytterligare information att lämna i nuläget”, skriver polisen på sin sajt.

Uppdatering, 24/2 12.39:

Under fredagen häktades mannen, som är i 50-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan.

Tingsrätten har samtidigt beslutat att den häktade mannen ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning för att utröna om han begått det påstådda brottet under en allvarlig psykisk störning.

Jonas Nilsson
Magnus Lindkvist

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons