Annons
Mikael Johansson, Saga Eserstam, Åsa Granlund Jonsson och Hans Ericsson. Foto: Pressbild

Sångare och musiker tillsammans i tolkning av Winehouse och Joplin

MUSIK Saga Eserstam, Åsa Granlund Jonsson, Hans Ericsson och Mikael Johansson går samman i "Blackbird & Pearl" – ett musikaliskt porträtt av Amy Winehouse och Janis Joplin, med flera föreställningar under våren.

Annons

Det är en skildring av två unga kvinnors korta men intensivt brinnande konstnärskap. Blackbird & Pearl är ett musikaliskt porträtt av Amy Winehouse och Janis Joplin som ställer frågan: vad förenade dessa två kvinnor? Vad väckte deras passion för musiken? Gemensamt för dem var bluesen, mörkret och det själfulla, men mer då?

I detta berättarporträtt med manus av Saga Eserstam ska hon och Åsa Granlund Jonsson sätta personlig prägel på musikikonernas dängor till Mikael Johanssons och Hans Ericssons komp.

Annons

Föreställningen intar både kulturhuset och Sagas hemort Skelleftehamn under våren.

– Att få spela Blackbird & Pearl på den ort jag växte upp betyder väldigt mycket för mig och att få göra det tillsammans med Åsa Granlund Jonsson och musikerna Hans Ericsson och Mikael Johansson är en extra glädje i sig, berättar hon ett utskick.

Den får flera uppsättningar i Sara kulturhus, mer om de spelningarna finns på Västerbottensteaterns sajt, och kommer till Folkets hus i Skelleftehamn den 13 april.

Annons

Bjuder på smakprov

Intresserade kan få en aptitretare redan till helgen. Saga och de andra kommer att bjuda på ett smakprov i samband med vintersimmet vid Kurjovikens marina, inne på sjökrogen klockan 11.30 på lördag, hälsar föreningen Skellefteå musikaliska.

– Vår mission är att lyfta den lokala musiken och sprida den även till våra ytterområden, för att visa på hur många fina musiker och artister vi har i Skellefteå, säger ordförande Thomas ”Linge” Lindgren.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons