Annons
Baserat på pressmeddelande
Skellefteå Airport. Foto: Pressbild

Starkt år på Skellefteå Airport: Ett av de bästa i flygplatsens historia

NYHETER 2023 ser ut att bli ett av de bästa åren i Skellefteå Airports historia när det gäller antalet passagerare som reser till eller från flygplatsen. Med en månad kvar visar statistiken att Skellefteå Airport redan passerat 300 000 årsresenärer.

Annons

Vid november månads utgång hade 321 172 resenärer rest till eller från Skellefteå Airport vilket är 75 440 fler än 2022 och 55 237 fler än 2019. Det här innebär att 2023 kommer att bli ett av de bästa åren i flygplatsens historia sett till antalet årsresenärer.

– Vi tror att vi når cirka 345 000 resenärer innan årets slut vilket är helt fantastiskt. 2023 kommer bli ett av de bästa åren i flygplatsens historia och 2024 ser mycket lovande ut med ett stort intresse från flygbolagen, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt pressmeddelandet är Skellefteå Airport en av få flygplatser i Sverige som uppvisar en tillväxt som är högre än innan coronapandemin 2019. Skälet till tillväxten är regionens starka utveckling med stora industrietableringar i behov av goda flygförbindelser för att klara expansionen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Airport.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons