Annons
Gdańsk i oktober 2021. Foto: Magnus Lindkvist

Vändning: Skellefteå får direktlinje till Europa lika fullt – blir året runt

RESA Det har länge pratats om en direktlinje mellan Skellefteå och polska Gdańsk. Nu har flygbolaget Ryanair beslutat att starta en och trafikera den året runt, meddelar Skellefteå Airport.

Annons

Turerna har varit många sedan direktlinjen mellan Skellefteå och Gdańsk först påtalades häromåret. Då var det tänkt att Wizz Air skulle trafikera den. Starten skulle sedan försenas i omgångar för att så småningom inte verka bli av.

I dag meddelar Skellefteå Airport att Ryanair kliver in. Direktlinjen till staden i norra Polen ska startas den 6 april 2024 och trafikeras två gånger per vecka, året runt, enligt ett pressmeddelande från flygplatsen.

– Detta är en mycket positiv nyhet för invånarna, turismen och vårt växande näringsliv. Vi är otroligt glada över att Ryanair väljer att flyga utrikestrafik till och från Skellefteå, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Annons

Öppnar för mycket

Gdańsk är en av Polens största och äldsta städer. Det är både en populär turistort och, ur svenskt perspektiv, en hub till resten av Europa. I Gdańsk finns Polens största hamn och goda tåg- och flygförbindelser med.

Det är också här som Northvolt valt att placera sin andra fabrik, Northvolt Dwa, vars etablering bidragit till att direktlinjen överhuvudtaget kommit på tal.

Annons

Robert Lindberg är glad att möjligheterna till turist- och affärsresor ökar åt bägge håll. Flygen kommer att gå mellan Skellefteå Airport och Gdańsk-Lech Wałęsas, vilket är en internationell flygplats.

– Tack vare den täta trafikeringen samt att Lech Wałęsas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons