Annons
De extra turerna sätts in på måndagar och torsdagar. Foto: Niklas Jonasson

Inrikestrafiken utökas med dubbla turer: ”Varit mycket efterfrågade”

NYHETER SAS utökar trafiken mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda med två avgångar per vecka, med start i april.

Annons

För Skellefteå Airport blev 2023 ett kanonår sett till antal passagerare, vilket vd Robert Lindberg kopplat till industriutvecklingen i regionen. Hög arbetspendling och inflyttning har lett till en av de största passagerarökningarna i Norden.

Med anledning av tillväxten har SAS beslutat att utöka trafiken mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda, uppger de i ett pressmeddelande.

– Trafiken till och från Skellefteå har en fantastisk tillväxt och SAS vill givetvis fortsätta bidra till den positiva utvecklingen, säger Irena Busic, presschef på SAS Sweden.

Annons

Flygbolaget sätter in två extra turer åt vardera håll, måndag morgon och torsdag eftermiddag, med start den 8 april. Det är under de tiderna som behovet upplevs som störst.

Robert Lindberg gläds åt nyheten. Han tycker att utökningen är viktig för alla affärsresenärer som veckopendlar till Skellefteå. En förbättring på området ska också ha efterfrågats av det lokala näringslivet.

– Vi är oerhört glada över att SAS nu beslutat att utöka flygtrafiken till och från Skellefteå Airport. Dessa två frekvenser på måndagar och torsdagar har varit mycket efterfrågade eftersom behovet är så stort, säger vd:n.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons