Annons
Produkten har sålts i tre varianter som Coop-butiken på Sörböle nu återkallar. Foto: Pressbild / Yan Krukau, Pexels

Badskum för barn återkallas – kan börja brinna: Har sålts i Skellefteå

NYHETER Produkten "Crazy foaming soap" måste återkallas, har Kemikalieinspektionen bestämt. Den har sålts på Coop-butiken på Sörböle som går ut med återkallelsen i dag.

Annons

”Crazy foaming soap” av märket Kids stuff är ett badskum som marknadsförs till barn och som, enligt Kemikalieinspektionen, utgör en allvarlig risk.

Myndigheten har upptäckt att skummet är lättantändligt. Det innehåller de brandfarliga ämnena butan, isobutan och propan, och har slutat säljas på marknaden i Estland efter att ett barn skadats allvarligt.

Kemikalieinspektionen har därför bestämt att det måste sluta säljas i Sverige också.

– Om man till exempel har tända ljus i badrummet och barn samtidigt leker med badskummet kan det lättantändliga skummet fatta eld och orsaka brännskador på barnen, säger inspektör Frida Ramström i ett pressmeddelande.

Annons

I dag meddelar Stora Coop på Sörböle i Skellefteå att badskummet sålts hos dem under en begränsad period under mitten av 2023, i tre varianter, som alla återkallas enligt myndighetens beslut.

”Kunder som köpt produkten uppmanas att returnera den till butiken eller slänga den som farligt avfall på en återvinningscentral”, skriver Coop Nord i ett utskick.

Stora Coop på Sörböle ska vara den enda av Coop Nords butiker som sålt produkten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons