Annons
Foto: Bùi Huy, Pexels

Skellefteå kommun inför bidrag att köpa skor – dessa anställda berörs

NYHETER Personalnämnden vid Skellefteå kommun har beslutat att inrätta ett skobidrag som vissa medarbetare kan ta del av.

Annons

Enligt Skellefteå kommun är det cirka 4 100 medarbetare inom vård och omsorg, stöd och service, förskola och på fritidsverksamheten som blir berättigade.

Bidraget är på 1 000 kronor och syftar till att underlätta för dem som står och går mycket under arbetsdagen. Införandet en del i att skapa jämställda arbetsvillkor och öka attraktiviteten för arbeten inom välfärden, enligt nämnden.

– För att klara kompetensutmaningen behöver vi hela tiden se över vårt erbjudande till medarbetarna och jag ser framför mig ännu fler beslut i den här riktningen under de kommande åren, säger ordförande Evelina Fahlesson (S) i ett utskick.

Annons

Bidraget välkomnas av Maria Andreasson på Kommunal. Hon tycker att det är viktigt att medarbetarna ges förutsättningar att utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt.

– Att skor ska ingå i anställningen är en självklarhet för oss fackliga och något våra medlemmar kämpat för i flera år, säger hon.

Övriga grupper inom kommunen som går och står mycket i sitt arbete ska redan vara berättigade skyddskor, så deras skobehov anses uppfyllda.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons