Annons
Kocken Carina Brydling är mat- och dryckesansvarig på restaurang Mandel. Foto: Privat / Pressbild / Sven Burman

Restaurang i Skellefteå nominerad till pris: ”Den enda i norra Sverige”

NÄRINGSLIV Restaurang Mandel kom nära att ta hem Dagens industris pris Årets resmål, en utmärkelse som i slutändan tillföll en annan restaurang.

Annons

Årets resmål är ett av två restaurangpriser som Dagens industri årligen delar ut, tillsammans med Årets affärskrog. Restaurang Mandel på trähotellets fjärde plan är en av tre nominerade till resmål-priset.

– Det är extra kul att vara det enda resmålet i norra Sverige som är nominerat och speciellt roligt då vi sedan starten arbetat hållbart och med fokus på det västerbottniska köket. Nu håller vi tummarna att juryn tycker att norrländska smaker och resmål är det som gäller, säger Carina Brydling, mat- och dryckesansvarig på Mandel, i ett mejl.

Annons

De andra nominerade är Julita Wärdshus i Södermanland och restaurang Äng på Ästad Vingård i Halland. Vinnaren ska presenteras på måndagskvällen, under en gala på Nationalmuseum i Stockholm.

– Nu har vi varit nominerade till det mest hållbara resmålet och nu även Årets resmål, jag hoppas på andra gången gillt och att allt fler får uppleva vad Skellefteå har att erbjuda, säger David Åberg, hotelldirektör på The Wood Hotel.

Uppdatering, tisdag 10.00:

I slutändan blev det inte Mandel som tilldelades resmål-priset på måndagskvällen, utan restaurang Äng i Halland. Dagens industri utsåg också Sturehof i Stockholm till vinnare av priset Årets affärskrog.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons