Annons
Baserat på pressmeddelande
Mikke Ejrevi, Årets barnrättskämpe 2023, flankeras av Lars Lundström, försäljningschef Företag Länsförsäkringar Skellefteå och Mats Brännström, ordförande Rädda Barnen Västerbotten.

Han är Årets barnrättskämpe 2023: “Är kanske det finaste som finns”

NYHTER Mikke Ejrevi, vd på Skellefteå museum, har tilldelats utmärkelsen Årets barnrättskämpe 2023 på länsnivå. Han får priset för sitt arbete med bland annat projektet Läsligan som vill inspirera unga idrottare till att läsa mer.

Annons

Utmärkelsen Årets barnrättskämpe 2023 delas ut av Rädda Barnen och i samarbete med Länsförsäkringar. Mikke Ejrevi, tidigare kultur- och bibliotekschef på Skellefteå kommun och numer vd för Skellefteå museum, får årets pris för bland annat sitt arbete med projektet Läsligan.

– Att ses som en barnrättskämpe är i mina ögon kanske det finaste som finns så jag blev väldigt glad, stolt och tacksam när Mats Brännström på Rädda Barnen ringde och berättade att jag var Årets barnrättskämpe 2023, säger Mikke Ejrevi i ett pressmeddelande.

Annons

Mikke Ejrevi får priset med motiveringen:

Mikke Ejrevi har under många år, både inom sitt arbete och i sin ideella gärning, gjort stora insatser som förbättrat vardagen för barn och unga. Han är en initiativtagare och drivande kraft bakom projektet Läsligan som kombinerar idrott och rörelse med läsning och som bryter stereotypa könsroller och normer. Han har också i över 15 års tid varit verksam som engagerad och uppskattad barn- och ungdomsledare och domare inom innebandy. Som ordförande i stiftelsen Idrott för alla arbetar han aktivt för att genom stipendier ge barn och unga som inte har ekonomiska förutsättningar en möjlighet att delta i föreningslivet.

Annons

– Det låter kanske överdådigt men jag försöker tänka att jag varje dag vill bidra till att världen blir lite bättre för oss alla. Den här utmärkelsen ger mig kraft och energi till att fortsätta tänka så, säger Mikke Ejrevi.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons