Annons
Tentipi är ett välskött företag och ett bra förvärv, säger Petter Mikaelsson vid No Plan B Invest. Foto: Magnus Lindkvist

Skelleftebolag fortsätter att växa: Blir majoritetsägare i nytt företag

NÄRINGSLIV Investmentbolaget No Plan B Invest har förvärvat majoriteten av aktierna i Moskoselföretaget Tentipi AB.

Annons

No Plan B Invest med bas i Skellefteå passerade två miljarder i omsättning efter en stor affär i Jönköping i somras, och investmentbolaget fortsätter att hitta intressanta företag att investera i.

Nu har de förvärvet en majoritetspost i Tentipi AB, tidigare Moskoselkåtan. Företaget tillverkar tältkåtor och grundades av Bengt Grahn i Moskosel 1989.

– Bengt Grahn har lagt ner sin själ i Tentipi. Det är ett välskött företag som tillverkar kvalitetsprodukter, är världsledande inom tältkåtor och har ett imponerande kontaktnät. Utöver att det är ett mycket bra förvärv för oss finns det också personliga känslor kring affären. Jag har länge velat äga en Moskoselkåta, som den hette från början, och kunna ställa upp den i fjällen och bo där på fiske- och jaktresor, berättar Petter Mikaelsson vid No Plan B Invest i ett pressutskick.

Annons

I dag har Tentipi AB totalt 40 anställda i Sverige, i Moskosel och Sunne, och dessutom ett helägt tillverkningsföretag med ett 60-tal anställda i Qingdao, Kina.

Tiden känns rätt

Bengt Grahn kommer att fortsätta som vd under en övergångsperiod. Han sitter permanent kvar i styrelsen, men på egen begäran är planen att hitta en ersättare på vd-posten så småningom.

– Tiden är helt rätt för det här, jag är 64 år och behöver tänka på hur företaget kan leva vidare utan mig och samtidigt behålla den omsorg om kunder och personal som jag kämpat så hårt med att bygga upp under tre decennier, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons