Annons
Jerker Samuelsson vid TSAB, Petter Mikaelsson vid No Plan B Invest samt Angélique Sjöö Hultqvist, Håkan Wikström och Martin Stengel vid Stålkompaniet. Foto: Pressbild

Skelleftebolag förbi två miljarder i omsättning efter stor affär i söder

NÄRINGSLIV No Plan B Invest med huvudkontor i Skellefteå fortsätter att växa – från 1,7 miljarder kronor i omsättning till 2,2 miljarder – genom en stor affär i Jönköping.

Annons

Det är två ståljättar som blir en. Stål- och plåtgrossisten TSAB, Terramet Stålcenter AB, förvärvar Stålkompaniet i samma stad och växer med tio anställda. TSAB ska också ta över hela Stålkompaniets lager på cirka 4 000 ton.

– En strategiskt viktig affär för oss. Genom att förvärva en duktig leverantör blir vi dubbelt så stora och stärker vår roll på marknaden, säger Jerker Samuelsson, vd på TSAB, i ett pressmeddelande.

Annons

TSAB är en del av No Plan B Invest, med bas i Skellefteå och Petter Mikaelsson i spetsen, som huvudägare och ordförande i styrelsen. För investmentbolaget innebär förvärvet att omsättningen växer från 1,7 till 2,2 miljarder kronor.

– Det känns jätteroligt att den här affären har blivit av. Att Stålkompaniets ägare väljer att sälja till oss känns som ytterligare ett kvitto på att vi gör bra saker, säger Petter.

Blir utan tomt

Stålkompaniet grundades 1992 av den nuvarande vd:n Angelique Sjö Hultqvists far. Företaget har ett utgående markkontrakt och måste flytta snart, vilket har inneburit problem.

Annons

– Vi har haft en dialog under mer än 10 år med Jönköpings kommun om en ny tomt, men ingenting händer. Det påverkade vårt beslut, berättar Angelique Sjö Hultqvist.

Övertagandet skedde den 1 juni. Angelique är glad att det är ett ambitiöst och lokalt företag som de går ihop med.

– För våra anställda som nu går över till TSAB är det också en bra lösning då de kan bo kvar här och fortsätta arbeta i samma bransch, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons