Annons
Bland andra är Kjells Bänk och Context klara att spela. Foto: Pressbild / Arkivbild / Pexels

Mellandagsrocken gör comeback – nu presenteras årets musikakter

MUSIK Inför nyårshelgen 2023 ska musiken ljuda i Folkets hus i Skelleftehamn igen, när Mellandagsrocken kommer tillbaka. I dag presenteras fem akter.

Annons

Biosalongen på Folkets hus i Skelleftehamn har fyllts med teater, musik, filmvisning och andra kulturyttringar sedan 1938. Mellandagsrocken går in på sitt åttonde år och arrangören har börjat ladda.

I ett pressutskick presenterar Thomas ”Linge” Lindgren vid Newgrey Productions de som medverkar på årets evenemang.

– Det är med stor glädje vi hälsar Kjells Bänk välkomna tillbaka igen. Bandet har sedan förra året gjort mängder av spelningar och är nu bättre än någonsin, säger han.

Annons

De unga punktalangerna i Kjells Bänk får bland annat sällskap av de mer rutinerade musikerna i Burträskbandet Context.

– Context är ett etablerat och uppskattat band som fyllt kyrkorna runt om i norra Sverige. De gör nu sin första spelning hos oss vilket känns grymt kul, fortsätter Linge.

Därtill kommer The Broken Axe Band att bjuda på klassisk sydstatsrock, Kajsa Karlsson och P-A Andersson på avskalad deltablues, och Old Guys Rule på sina egna moderna versioner av ikoniska The Kinks låtar.

Annons

Mellandagsrocken 2023 anordnas på Folkets hus i Skelleftehamn den 29 december. Föreståndaren Jessica Larsson är glad för det återkommande evenemanget.

– Mellandagsrocken är ett välbesökt evenemang med en blandad entusiastisk publik där glädjen sprider sig från scenen till publiken, säger hon.

Mellandagsrocken 2023

Tid och plats: Folkets hus i Skelleftehamn, biosalongen, på fredagskvällen den 29 december.
Arrangör: Newgrey Production.

Medverkande:
Kjells Bänk – ett band med eget material som kan beskrivas som en blandning garagerock, punk och indierock, levererat med stor energi och scennärvaro.
Context – en grupp etablerade musiker från Burträsk som spelar populärmusik med egna arrangemang, engagerade berättelser och en färgsprakande ljussättning.
The Broken Axe Band – en grupp präglade av medelålderns tristess och det norrländska vemodet, som ska bjuda på sin tolkning av ”classic southern rock”.
Old Guys Rule – ett band som kommer att spela låtar av de engelska 1960-talsikonerna i The Kinks, i egna 2020-talsversioner.
Kajsa Karlsson & P-A Andersson – en duo som ska ge en inblick i den mytomspunna deltabluesens värld – avskalat och utlämnande, endast utrustade med akustisk gitarr, sliderör och en gudomlig röst.

Källa: Newgrey Production

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons