Annons
Kollision ska ha skett i korsningen i Åsträsk, mellan Burträsk och Kalvträsk. Foto: Google

Kollision mellan bil och timmerbil – person till sjukvård i helikopter

NYHETER En person har förts till sjukhus i ambulanshelikopter efter en olycka på torsdagseftermiddagen. En bil och en timmerbil krockade i korsningen i Åsträsk.

Annons

SOS larmades klockan 13.15. Enligt initiala uppgifter ska flera fordon varav minst en lastbil vara inblandade i en olycka på väg 721 i Åsträsk, sydost om Kalvträsk.

Uppdatering, 13.40:

Trafikverket flaggar för olyckan. Enligt myndigheten är det en lastbil och en personbil som är involverade. Än så länge finns ingen bedömning av trafikpåverkan.

Uppdatering, 13.47:

En ambulanshelikopter har tillkallats, uppger SOS Alarm. Även en vanlig ambulans är på väg till platsen. Räddningstjänsten ska ha kommit fram med en första enhet.

– Fler enheter är larmade, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 13.56:

Olyckan har inträffat i fyrvägskorsningen i Åsträsk, uppger nu Trafikverket, och påverkan är stor. Arbetet på platsen bedöms preliminärt pågå fram till klockan 14.30, men observera att den tiden kan ändras.

Uppdatering, 14.08:

Räddningstjänsten prognos är att de kan bli kvar på platsen i två timmar, uppger SOS Alarm. Vägen ska vara helt avstängd i riktning mot Bastuträsk.

– Helikoptern är framme tillsammans med vanlig ambulans, men ingen har lastats för transport till sjukhus ännu, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 14.19:

Personalen på ambulanshelikoptern har nu tagit hand om en person. Det berättar räddningstjänstens inre befäl på RC Nord. Personen förs till sjukvård och det är okänt hur allvarliga skadorna är.

Behövde räddningstjänsten göra något säkert uttag?

– Nej, ingen losstagning, säger inre befälet.

Ingen person ska alltså ha blivit fastklämd. Förutom helikoptern har två ambulanser larmats till platsen, inte en, och de båda är fortfarande kvar.

– Lastbilen står tvärs över vägen mot Bastuträsk och det kommer att dröja i alla fall 1,5 timme innan den har bärgats, fortsätter befälet på RC Nord.

Räddningstjänsten är där med fem enheter. Initialt tillkallades fler men några av dem har kunnat vända.

Uppdatering, 14.42:

Nu har även ambulansbilarna kunnat lämna platsen, utan patient. Räddningstjänsten är kvar och håller koll i väntan på bärgaren.

Uppdatering, 15.24:

Vägen mot Bastuträsk är fortsatt stängd och kommer att vara det ett tag. Lastbilen som står över vägen är en timmerbil, en del timmer ska också spillt ut, så det kommer att ta en tid att stöka undan.

– Vi är kvar på platsen med en enhet tills bärgaren kommer, säger befälet på RC Nord.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons