Annons
Sponsrad artikel
Pär Öhlin och Clas Håkansson.

Ännu ett nytt bilmärke hos Logart – men fortsätter även att serva Ford: ”Är specialister”

ANNONS Logart Bil fortsätter att fylla på sitt utbud av bilmärken och säljer från och med slutet av året även sydkoreanska KG Mobility. Samtidigt fortsätter de att vara en auktoriserad Fordverkstad. “Det finns mycket kunskap i huset”, säger Pär Öhlin.

Trots att Logart Bil har slutat med nybilsförsäljning från Ford för att istället satsa på andra märken så har de fortfarande kvar sin omtyckta Ford-verkstad. Här jobbar specialister med lång erfarenhet av den amerikanska biljätten.

– Det finns en enorm kunskap kring Ford här, och den kunskapen ska vi både vårda och utveckla, säger Pär Öhlin, säljare på Logart Bil, som poängterar att verkstan fortfarande är auktoriserad för Ford.

Nytt bilmärke

Parallellt med verkstaden har Logart även gjort en satsning på elektrifierade fordon vad gäller nybilsförsäljning. För mer än två år sedan tog de in Maxus och har sedan dess utökat med JAC, BYD och nu även KG Mobility.

– Skellefteborna har visat en stor nyfikenhet kring de här bilarna, och responsen har varit riktigt bra, säger Pär som säger att bilarna överträffat förväntningarna.

– Nu när vi sålt bilarna ett tag så har vi dels kunnat testa dem ordentligt själva, och även fått feedback från kunderna. Självklart är omställningen till ren elbil inte lika enkel för alla, men sammantaget så är vi och kunderna nöjda.

Den här SUV:en från KG Mobility kommer till Skellefteå redan i början av 2024.
KG Mobility kommer öven med eldrivna pickuper framöver.

Till exempel har räckvidden i vinterväglag visat sig stämma bra överens med det som uppges (wltp).

– Något som många uppskattar är även att inte behöva tanka bilen. Den är fulladdad varje morgon, säger Clas Håkansson.

Flera nyhet kommande år

Nyheten KG Mobility, som Logart börjar sälja nu i slutet av 2023, är ett sydkoreanskt bilmärke som tillverkat bilar sedan 50-talet. Först ut i bilhallen kommer en fyrhjulsdriven pickup att vara. Den har dieselmotor men går att gaskonvertera för att få ned utsläppen, och på så vis även skatten.

Därefter kommer flera elektrifierade bilar. Dels en fin SUV i början av 2024, och en elektrifierad fyrhjulsdriven pickup i slutet av nästa år.

– Vi tycker att bilmodellerna ser väldigt spännande ut. De är erkänt duktiga på att bygga bilar i Sydkorea, och här kommer det ett gäng bilar som dessutom är riktigt snygga, säger Pär som även sett KG Mobilitys konceptbilar som avslöjar mer om vad som kommer de närmaste åren.

– Det är några riktigt häftiga SUV:ar och pickuper, säger han och ler.

De två SUV:arna ovan är konceptbilar som planeras att släppas de kommande åren.
De två SUV:arna ovan är konceptbilar som planeras att släppas de kommande åren.

Förutom det nya märket finns även fler nyheter snart i Logarts bilhall. Maxus kommer till exempel med sin E-deliver 7, som är en mellanstor skåpbil som går att jämföra med en Ford Custom.

– De bilarna kommer vid årsskiftet, säger Pär.

Hur går det för er bilförsäljare när konjunkturen är som den är?

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte påverkades, men samtidigt gör konjunkturen att många behöver se över sina kalkyler och testa nya grejer. Då är elektrifierade bilar av hög kvalité till rätt pris inget dåligt alternativ, och på så sätt har vi ett utbud som passar bra för många just nu, säger han.

Fullserviceanläggning

Logart Bil är en fullserviceanläggning som erbjuder:

  • Försäljning av nya och begagnade personbilar och transportbilar
  • Biluthyrning
  • Verkstad
  • Reservdelar
  • Plåtverkstad
  • Polering och lackbehandling av bilar
  • Tvätt av bilar
  • Vindrutebyte
  • Däckservice
  • Ackrediterade reparationer av luftkonditionering

Nålvägen 2 Skellefteå
Öppettider: Måndag-fredag 9-17 | Lördag 10-14 |
Verkstad: Måndag-fredag 7–17

Telefon: 0910-71 16 60
Hemsida: www.logart.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Logart Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons