Annons
Sponsrad artikel
Alexandra Neitola har jobbat på Niemi Bil i Skellefteå i fyra månader. “Jag gillar hur alla här vill utvecklas och bli bättre. Jag trivs med den kulturen”, säger hon.

Alexandra bytte bransch – blev bilförsäljare: ”Är en fantastisk energi här och ett himla bra gäng”

ANNONS För bara några år sedan hade Alexandra Neitola inte ens tänkt tanken på att byta jobb till bilförsäljare. Men när hon väl hade sökt jobbet och fått träffa sina nya kollegor fanns inga tvivel kvar. “Det är en fantastisk energi här”, säger hon.

Alexandra Neitola, 32 år, från Skellefteå började jobba på Niemi Bil i somras. Hon har tidigare jobbat med försäljning inom detaljhandeln, men hade aldrig tänkt tanken på att bli bilförsäljare förrän hon såg Niemi Bils annons tidigare i år.

– Jag hade redan en fast anställning, men tyckte att det lät spännande, berättar hon.

Har bra lagkänsla

Alexandra var lite nervös över att hon inte skulle veta tillräckligt mycket om bilar, men efter en gedigen introduktionskurs fick hon veta att hon kunde mer än hon trodde – och att jobbet främst handlar om hur man möter och hjälper människor.

– Att vara säljare handlar om att lyssna på kunden och förstå deras behov. Sen har vi en bra lagkänsla och hjälper varandra. Alla, från mer erfarna säljare till mekaniker, ställer upp, berättar hon och fortsätter:

– Det är sant att vi säljer hårda bilar men det är mjuka människor vi gör affär med. Ett varmt bemötande och en trygg känsla som får följa med långt efter affären är vad vi siktar på.

Alexandra Neitola trivs på Niemi Bil.

Hon har nu jobbat på Niemi Bil i fyra månader, och redan blivit varm i kläderna.

– Jag trivs superbra. Det är en fantastisk energi här och ett himla bra gäng. Jag gillar hur alla här vill utvecklas och bli bättre. Jag trivs med den kulturen, säger hon.

Viktigt att se människan

Till skillnad mot hennes tidigare jobb är varje affär större än i till exempel en klädbutik.

– Det är därför ännu viktigare att allt blir rätt. Vid bilköp så skapas ett band till varje kund vilket jag gillar, säger Alexandra som poängterar vikten av en ordentlig behovsanalys.

– Jag tror det är viktigt att se människan. En del har spanat länge och jämfört bilar själv, medan andra precis börjat fundera på om det är läge att byta. Alla behöver olika hjälp – och man får respektera att det också får ta tid, säger hon.

Niemi Bil finns i Luleå, Skellefteå och Umeå. Men det går även bra att handla online.

När Niemi Bil söker fler att anställa till sina anläggningar så tycker Alexandra att du inte ska vara rädd för att söka.

– Du ska inte bli avskräckt om du inte jobbat med bilar förut. Om du har mycket energi, är social och driven kan du komma hur långt som helst, säger hon.

Vill utmana

Niemi Bil vill ständigt utmana och utveckla bilbranschen samtidigt som kundnöjdheten ska vara i topp. Några sätt att visa uppskattning för personalen är möjligheterna till att avancera och göra karriär inom bolaget, högsta möjliga friskvårdsbidrag, event och fördelaktig tjänstepension samt kollektivavtal.

– Vi vill sälja vanliga bilar till vanliga människor, vi tror verkligen att vi gynnas av en personalgrupp med mångfald och olika bakgrund. Vi har som ambition att göra bilbranschen mer jämställd och intressant för att ännu fler ska vilja jobba med just oss, säger Eric Wallin, vd Niemi Bil.

Se alla lediga tjänster hos Niemi Bil här »

Om Niemi Bil

Bakgrund: Ett familjeföretag grundat 2006

Gör: Störst i norra Sverige på att köpa och sälja begagnade bilar

Finns i: Skellefteå, Umeå, Luleå

Stolta över: Att kulturen hängt med oss och att vi fortfarande möter varje kund som om det vore vår enda.

Läs mer och se bilar i lager på niemibil.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Niemi Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons