Annons
Sponsrad artikel
Ted Vincent på Niemi Bil i Skellefteå.

Så kan du äga en begagnad bil på ett säkert sätt – få 12 månaders extra trygghet: “Ett riktigt bra val”

ANNONS Har du planer på att köpa en begagnad bil – men är orolig för att den ska börja krångla? Hos Niemi Bil kan du få upp till ett års extra trygghet med Niemi Bil+. “Att ditt bilköp känns tryggt är prioriterat för oss”, säger Ted Vincent på Niemi Bil i Skellefteå.

Att köpa en bil är en stor affär för de allra flesta. Du som köpare vill hitta en bil som uppfyller vissa krav utifrån dina behov till rätt pris, och som inte behöver stå hos verkstaden mer än nödvändigt.

För de allra flesta faller valet på en begagnad bil. Antingen köper du den privat, eller via en bilhandlare.

– De som väljer att köpa sin begagnade bil via en bilhandlare gör det oftast av två orsaker – att det är enkelt och tryggt, säger Ted Vincent på Niemi Bil i Skellefteå och fortsätter.

– Att handla privat är ju toppen när du hittat rätt bil och känner eller litar på säljaren. Men oftast tar du en mycket högre risk för du har ingen att vända dig till om någonting händer efter köpet.

Niemi Bil finns i Luleå, Skellefteå och Umeå.

Andra saker som gör att det är enkelt att handla via en bilhandlare är att bilen då är tvättad och kontrollerad, samt att det lätt går att göra tillval.

– Hos oss på Niemi Bil så tvättar, städar och kollar vi funktion och skick på bilar som vi sedan ställer ut i bilhallen. Ibland kan något behöva fixas, och då har vår verkstad ofta redan kikat på det, säger Ted som nämner att det även går att anpassa bilar, lägga till dragkrok eller motor/kupévärmare.

– Sammantaget så vill vi hjälpa till med allt som kunderna gruvar sig för. Att byta bil ska inte vara ett stort och svårt projekt, säger han.

Att byta bil ska inte vara ett stort svårt projekt.

Att handla via en bilhandlare ger dessutom automatiskt ett bättre skydd mot eventuella fel som kan dyka upp efter köpet. En trafiksäkerhetsgaranti som gäller i minst en månad eller upp till 100 körda mil ingår i princip alltid. Den kan också vara något längre, beroende på bilen.

– Enkelt förklarat täcker den sådant som du skulle ha fått en tvåa på hos besiktningen, säger Ted.

Förlängt skydd i upp till ett helt år

För den som vill ha extra trygghet har Niemi Bil utöver det en tjänst som kallas Niemi Bil+ som ger ytterligare trygghet i upp till tolv månader, eller 1500 körda mil.

– Den täcker också allt som kan ge tvåa på besiktningen i upp till ett helt år i stället – och även en hel del fler saker som kan bli kostsamma om du råkar ut för. Det är ett riktigt bra val för den som vill vara extra trygg i sitt köp av begagnad bil.

Okej, ge oss några exempel på Niemi Bil+? Bilens A/C slutar fungera? Eller det är -20 en vinterdag och det kommer ingen värme?

– Det täcks av Niemi Bil+. Klimatanläggning och A/C har du skydd för. Har du bara en hel/halvförsäkring så får du bekosta det här ur egen ficka till exempel.

Vattenpumpen läcker glykol?

– Det täcks av Niemi Bil+.

Niemi Bil+ ger extra trygghet i upp till 12 månader.

Motorlampan börjar lysa?

– Det täcks av Niemi Bil+ i princip alla tillfällen. Skulle det till exempel bero på ett kabelfel täcks det dock inte – då det inte har att göra med själva motorgången.

Det går inte att låsa bilen? Nyckel eller centrallås fungerar inte?

– Det täcks av Niemi Bil+.

Drivlina? Bakaxel, kardan och allt vad det heter?

– Jepp, täcks.

För de allra flesta grejerna som kan uppstå oförutsett och inte är normalt slitage så är det ett jättebra skydd.

Multimediaenhet slutar fungera?

– Du menar stereo? Radio? Bildskärmar? Ja, det täcks också. Tillsammans med en hel del annat. Fråga oss gärna när du tittar på bil eller kolla in allt som ingår på vår hemsida.

Finns det undantag?

– Ja, om du själv backar över din nyckel, eller spelar sönder din högtalare på högsta volym. Eller själv gör upp en eld i motorhuven – så kommer det inte att hjälpa med Niemi Bil+, givetvis. Det är värt att nämna. Men för de allra flesta grejerna som kan uppstå oförutsett och inte är normalt slitage så är det ett jättebra skydd som ger dig ett mycket tryggare bilägande.

Välkommen till någon av Niemi Bils anläggningar.

Men jag har redan en helförsäkring på min bil?

– En helförsäkring är jättebra – men täcker ju exempelvis skador på karossen vid yttre åverkan – till exempel om du själv backar in i något objekt. Men den täcker normalt inte problem som kan uppstå “inuti” bilen om man så säger.

Okej men det här låter ju bra? Så vad är haken med Niemi Bil+ då?

– Det går bara att välja hos oss på Niemi Bil. Du kan få det på alla begagnade bilar som är max 8 år och gått max 15.000 mil. Och det tecknas i samband med när du handlar bil hos oss. Den kostar från 99 kr/månad. Och när du tecknat den gäller den i 12 månader eller upp till 1.500 körda mil.

Är det någon självrisk?

– Den ligger på 1.000 kr per skada som du betalar till verkstaden.

Går det att teckna Niemi Bil+ i efterhand?

– Nej, det måste du göra i samband med köp av begagnad bil hos oss.

Är du på jakt efter en ny bil? Vi har över 400 bilar i laget – se hela utbudet här >

Läs mer om Niemi Bil+ här »

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Niemi Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons