Annons
Skellefteå lasarett. Foto: Pressbild

Skellefteå lasarett på sjätte plats i ranking av AT-sjukhusen: ”Är stolt”

NYHETER Skellefteå lasarett placerar sig fortsatt högt när AT-läkare beskriver sina upplevelser. Av 67 sjukhus hamnar lasarettet på plats nummer sex i årets undersökning.

Annons

Under allmäntjänstgöringen, AT, får läkarstudenter praktiskt tillämpa de kunskaper som de har lärt sig under grundutbildningen. Det erbjuds på 67 sjukhus i Sverige och behövs får att få sin läkarlegitimation.

Sjukhusens AT rankas årligen i en enkätundersökning som AT-läkarna får fylla i. 1 881 har svarat på årets enkät och Skellefteå lasarett placerar sig högt – på plats sex av 67.

– Jag är väldigt stolt över alla medarbetare på sjukhuset som möjliggör den fina utbildningen för AT-läkarna, säger Anna Hedlund som är medicinsk chef på BUC och tidigare övergripande AT-studierektor på lasarettet, i ett utskick.

Annons

Sjätteplatsen är Skellefteås för andra året i rad och sjukhuset brukar placera sig högt.

– Det känns väldigt roligt att vårt sjukhus placerat oss stabilt i toppen i flera år nu. Det tycker jag talar för att det koncept vi har är hållbart och pålitligt, säger Anna Hedlund.

Både litet och stort

Cecilia Johansson, nuvarande övergripande AT-studierektor, tror att sjukhusets storlek bidrar till den positiva upplevelsen. Det är så pass litet att AT-läkarna snabbt kan lära känna sina kollegor och beslutsvägarna kan hållas korta.

Annons

Cecilia Johansson tycker samtidigt att lasarettet är tillräckligt stort.

– AT-läkarna får möjlighet att träffa på patienter med många olika tillstånd och där många olika typer av åtgärder som operationer och andra behandlingar genomförs, berättar hon.

Undersökningen genomförs av Sylf, Sveriges Yngre Läkares Förening. På sjätte plats hamnar Skellefteå efter sjukhusen i Varberg, Halmstad, Västervik, Kiruna och Eksjö.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons