Annons
Konserten anordnas i Sara kulturhus den 31 oktober 2023. Foto: Pexels

Orkestrar går samman: Gör pampig konsert med musik från tv-spelen

MUSIK Den sista oktober anordnas en stor tv-spelskonsert med två fullskaliga orkestrar och två solister i Sara kulturhus.

Annons

Det är Skellefteå Musikkår och Skellefteå Symphonic Band som gör gemensam sak. Senast de spelade tillsammans var under den stora Disney-konserten i Sara kulturhus i fjol, ihop med Annika Herlitz och Simon Åkesson.

Den gången gjorde de succé, och nu vill orkestrarna gör mer tillsammans.

I slutet av oktober anordnas en ny pampig spelning i kulturhuset och denna gång fylls nothäftena med kompositioner från populära tv- och datorspel.

Annons

– Oavsett om du är en inbiten gamer, en blivande Youtube-stjärna eller bara vill uppleva musiken från din barndoms favoritspel har konserten nåt att erbjuda, säger Johannah Jonsson, ordförande i Skellefteå Musikkår, i ett pressmeddelande.

Hon tror att många kommer att förvånas över vilken upplevelse det är, att höra den här sortens musik framföras i en fullstor konsertsal.

– Snacka om haptic feedback! Visuellt kan det också bli roligt, och jag hoppas att även publiken vill komma till konserten klädd som sin favorit tv-spelsfigur, säger Johannah.

Annons

Solisterna Åsa Granlund-Jonsson och Vilma Bergqvist kommer att göra orkestrarna sällskap på scenen och dirigent för konserten blir Ulla Lundqvist.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons