Annons
Annika Herlitz. Foto: Pelle T Nilsson

Anordnar pampig Disney-konsert i Skellefteå – med orkester, barnkör och ”Frost”-stjärnan Annika Herlitz

MUSIK I mars anordnas en stor Disney-konsert i Sara kulturhus. Det blir en pampig tillställning med stor orkester och sångerskan Annika Herlitz, som bland annat gjort svenska röstrollen som Elsa i Frost-filmerna. "Det var verkligen 'ja' direkt", berättar sångerskan.

Annons

Emma Kärnebro, ordförande i Skellefteå musikkår, fick idén till det här när familjen såg Frost 2 på bio. Tidigare har den inte känts möjlig att förverkliga, med anledning av pandemin – men den 19 mars ska det hända. Detta efter att regeringen beslutat att ta bort publik-restriktionerna vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

– Nu känns det här möjligt att genomföra och det är jättekul. Det känns också extra festligt att få ha den här konserten på största scenen i Sara kulturhus, säger Emma.

Hon kontaktade Frost-stjärnan Annika Herlitz, vars Elsa-porträttering blivit oerhört populär hos stora som små, och sångerskan tackade ja. Utan att tveka, berättar hon.

– Det var verkligen ”ja” direkt. Det är bara lite familjelogistik att fixa, men jag tror att jag tar med mig hela gänget till Skellefteå, berättar Annika som är småbarnsförälder.

Annons

Har du någonsin varit i Skellefteå förut?

– Jag tror det, jag har varit på olika turnéer och tror att jag var där under Rock of 80’s-turnén. Jag vill minnas att jag sjöng i Skellefteå en otroligt varm sommardag 2015.

Till scenen kommer även Skellefteå musikkår, gymnasieorkestern Skellefteå symfonic band och en stor barnkör från bygden. Likaså Skelleftetalangen Simon Åkesson, som ska sjunga duetter tillsammans med Annika. Det blir inte bara Frost-låtar som spelas.

– Det är bland annat också låtar från Skönheten och odjuret och Vaiana, säger Emma.

Annons

Längtar till Skellefteå

De går fullt ut med Disney-temat här. Besökare uppmanas även delta i det roliga med sagoinspirerad klädsel, det är exempelvis många barn som tycker om Elsa-klänningar.

– Kanske framför allt unga flickor. Elsa är lite känd för att ha spektakulära klänningar i filmerna. Vi vill uppmuntra familjer att komma och kanske vara lite extra festklädda.

Även Frost-stjärnan kommer att klä upp sig. Det känns kul att göra det lite högtidligt, berättar Annika, som längtar till mars och scenen i Sara kulturhus efter året som gått.

– Det känns långt bort nu men det kommer gå fort, det vet jag, säger Annika Herlitz.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons