Annons
Baserat på pressmeddelande
Arkivbild: Jonatan Stålhös

NHL-meriterad spelare klar för AIK: ”En som vi har följt ganska länge”

NYHETER Skellefteå AIK har gjort klart med kanadensaren Dylan Sikura för säsongen 2023/2024.

Annons

Den 28-årige Dylan Sikura startade sin karriär i Kanada innan han tog steget till USA inför säsongen 2014/2015. De senaste åren har han spelat i klubbar som bland annat Rockford och Colorado.

Säsongen 2017/2018 gjorde Sikura NHL-debut i Chicago Blackhawks, och har sedan dess noterats för 58 matcher i högsta ligan över åren.

Nu tar forwarden för första gången flyttlasset över Atlanten, till Sverige och Skellefteå.

– Det känns otroligt att ha skrivit på för Skellefteå. Jag har alltid varit intresserad av att spela i Sverige och när möjligheten kom så var jag väldigt intresserad. Jag har spelat med två killar som spelat i Skellefteå (Andreas Wingerli och Filip Roos) och de älskade staden och laget. Jag minns att de alltid pratade gott om det, säger Sikura i ett pressmeddelande.

Annons

Säsongen Sikura spelade med Wingerli (21/22 i Colorado Eagles) var den mest poängstarka någonsin för kanadensaren, när han producerade 73 poäng (33+40) på 60 matcher, skriver Skellefteå AIK.

Just poäng och mål är något som Dylan hoppas och tror sig kunna bidra med kommande säsong i svartgult också.

– Jag gillar att se på mig själv som en playmaker som gillar att skjuta också. Genom hela min karriär så har powerplay varit en stor del av mitt spel så jag hoppas kunna få det att funka när jag för över det till den stora isytan i SHL också. Jag tror att jag kan använda min snabbhet och spelförståelse till att förhoppningsvis göra en hel del mål.

Annons

Spel i en ny liga lockar Sikura, som har bra koll på lagen och spelsättet.

– När man tittar på SHL tycker jag att det är en riktigt bra och stark liga som passar mitt spel och stil till punk och pricka. Jag ser fram emot att komma till stan, testa på den stora rinken och sätta igång med arbetet, säger Sikura.

Erik Forssell, general manager i Skellefteå, är nöjd över värvningen.

– Dylan är en offensivt skicklig spelare som gjort det bra i AHL under en lång tid. Det är en spelare som vi har följt ganska länge och vi tror att han kommer passa bra hos oss. Vi ser fram emot att ha han i laget och att vi tillsammans ska kämpa för ett SM-guld, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Kontraktet med Dylan Sikura gäller säsongen 23/24.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons