Annons
"Människors kärlek till och engagemang i klubben är det viktigaste vi har", säger Åsa Andersson, klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey. Arkivbild: Jonatan Stålhös

Efter turbulensen – Skellefteå AIK bryter avtalet med Kenny Agostino

NYHETER Skellefteå AIK Hockey bryter ettårskontraktet som nyligen tecknades med den amerikanske forwarden Kenny Agostino.

Annons

Så sent som för två dagar sedan presenterade Skellefteå AIK en ny forward, Kenny Agostino, vilket de fått kritik för eftersom han kommer från den ryska ligan KHL. Klubben försvarade värvningen med att spelaren försökt bryta sitt kontrakt, men inte haft möjlighet till att göra det.

Men efter att uppgifter till både Aftonbladet och Expressen gällande att Agostino visst haft möjlighet att bryta sitt KHL-kontrakt så väljer Skellefteå AIK nu att bryta sitt avtal med amerikanen.

– För Skellefteå AIK har frågan om hans försök att avsluta sitt kontrakt med den ryska klubben inför förra säsongen varit viktig. Nya uppgifter i media och från andra källor förändrar vårt ställningstagande. Vi väljer därför att bryta kontraktet, säger Erik Forssell, general manager i Skellefteå AIK Hockey i ett pressmeddelande.

Annons

Klubben skriver vidare att de nu fortsätter sitt arbete inför starten av SHL-säsongen 2023/2024.

– Vi har haft många kontakter med partners, medlemmar, supportrar och andra med svartgula hjärtan de senaste dagarna. Människors kärlek till och engagemang i klubben är det viktigaste vi har. Vi fortsätter framåt tillsammans och för Skellefteå AIK:s bästa, säger Åsa Andersson, klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons