Annons
Skellefteå AIK:s nummer 64, Jonathan Pudas, blir ny kapten i truppen. Foto: Jonatan Stålhös

Skellefteå AIK:s nye kapten om att axla rollen: ”Lite tudelat – väldigt hedrande” • Två spelare förlänger

SPORT Jonathan Pudas blir ny kapten i Skellefteå AIK efter Oscar Möller. Samtidigt har både Måns Forsfjäll och Jonathan Johnson nu valt att förlänga med klubben.

Annons

På grund av utmattningssyndrom behöver Oscar Möller en paus, vilket klubben tycker att han ska ha. Den vassa, snabba och uppskattade AIK-kaptenen blir borta på obestämd tid för att kunna ta hand om sig.

Så nu kliver tongivande Jonathan Pudas in och axlar kaptensrollen. Som ny kapten i Skellefteå AIK kommer A:t på bröstet att bytas ut mot ett C.

– Det känns bra. Det är såklart lite tudelat i och med att det sker genom att Möller behöver ta en paus för sitt välmående. Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på, säger han i ett pressmeddelande.

– Men det är väldigt hedrande att ta över och axla det ansvaret nu. Man har haft många fina kaptener här genom åren, som är bra spelare och grymma personer, så det är häftigt på så sätt att få ingå i den gruppen, fortsätter Pudas.

Annons

”Framåt tillsammans”

Han blev Årets back i SHL förra säsongen och tilldelades dessutom Salming Trophy. Jonathan Pudas är redan en ledande spelare i laget, men närmar sig ödmjukt det nya ansvaret som kapten.

– Min vision som kapten är att fortsätta vara den jag är och bidra med det jag gjort innan. Jag ska jobba hårt och tävla hårt för lagets skull. Sättet jag jobbar på ligger nog till grund för varför jag får det här uppdraget, och därför ska jag fortsätta med det.

General manager Erik Forssell ser honom som ett jättebra val och tror att Pudas kommer att göra ett väldigt bra jobb. Till sin hjälp får han Pär Lindholm och Rickard Hugg som assisterande kaptener.

– Det är ingen som ska axla ansvaret själv, utan det är en stark stomme som kommer dra lasset framåt tillsammans, fortsätter Pudas.

Annons

Johnson och Forsfjäll

Parallellt så har klubben också gjort klart med Måns Forsfjäll och Jonathan Johnson, som båda skrivit under för ytterligare tre säsonger i svart och gult.

Johnson anslöt till Skellefteå AIK under 2020/2021 och är en pålitlig del av lagstommen i dag. 100 mil från hemstaden trivs truppens ende göteborgare så pass bra att han inte behövde fundera.

– Jag och min familj trivs väldigt bra här, så när vi pratade om en förlängning var det ganska självklart, säger Johnson i ett pressmeddelande.

Annons

Forsfjäll är uppvuxen ett stenkast från arenan och har, förutom ett tillfälligt lån till Piteå häromåret, spenderat hela sin hockeykarriär i AIK. Den nu 21-årige backen tog hem den prestigefyllda Thomson Trophy på försäsongen och tvekade aldrig.

– Det var inte ett svårt beslut, jag trivs väldigt bra här i stan och är uppvuxen här så det var en självklarhet att stanna kvar, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons