Annons
Räddningstjänsten åkte till platsen med minst åtta enheter. Foto: Arkivbild

Person svårt skadad efter branden på Morö Backe – utreds av polisen

NYHETER En person vårdas på sjukhus efter en brand i ett lägenhetshus på Morö Backe. Enligt ambulansen ska personen ha skadats allvarligt.

Annons

SOS larmades klockan 14.15 på tisdagen. En brand ska ha utbrutit i ett flerbostadshus på Morö Backe i Skellefteå, i en av lägenheterna.

Räddningstjänsten åker för att skapa sig en bild av läget.

Uppdatering, 14.44:

Det är ett stort pådrag vid lägenhetshuset. Räddningstjänsten har sju enheter på plats och fler är på väg dit, uppger SOS Alarm.

– Man har konstaterat rökutveckling, säger SOS-operatören.

Redan nu har också en person förts från platsen i ambulans. Skadeläget är okänt. Två andra ambulanser står redo vid huset utifall fler personer skulle behöva vård.

Uppdatering, 14.56:

Räddningstjänsten har kommit fram med en åttonde resurs, berättar inre befälet på RC Nord. I övrigt har hon ingen mer information just nu.

Uppdatering, 15.15:

I själva verket har branden inte startat i en av lägenheterna – utan i källaren, uppger SOS Alarm. Den har sedan orsakat rökspridning i huset.

– Räddningstjänsten jobbar med att få kontroll på situationen i källaren. Parallellt så undersöker man vilken rökspridning det har blivit i lägenheterna, säger operatören.

De två ambulanserna står kvar utanför. Än så länge har ingen mer person behövt tas omhand.

Uppdatering, 15.41:

Även polisen har varit där och enligt polisen ska branden ha släckts nu.

Uppdatering, 15.47:

Personen som förts till sjukvård har skadats allvarligt. Det berättar Robert Eckhardt vid ambulansen i Skellefteå, tillbaka på stationen.

– Personen har fått rökskador, säger han.

Uppdatering, 15.47:

Räddningstjänsten är klar på platsen bortsett från än sanering och ventilation, säger inre befälet på RC Nord. Ett arbete som kommer att fortsätta under kvällen.

Uppdatering, onsdag 08.20:

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. Det har med spridningsrisken att göra, och att polisen inte kunnat hitta någon naturlig brandorsak.

Brandplatsen har spärrats av och kommer att undersökas av polisens tekniker.

– Det finns ingen misstänkt för branden i nuläget, uppger polisen på sajt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons