Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Magnus Lindkvist

Dags för ungdomsfullmäktige – i år inkluderas unga i arbetet mot våld

NYHETER ”Hur kan vi skapa ett Skellefteå fritt från våld?” Det är temat när högstadie- och gymnasieungdomar tillsammans med politiker och tjänstepersoner samlas för ungdomsfullmäktige på torsdagen, berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

För andra året i rad jobbar Skellefteå kommun med teman under ungdomsfullmäktige för att få ungdomarnas synpunkter och perspektiv i olika frågor. Förra året handlade det om Skellefteås utvecklingsstrategi och i år läggs fokus på förebyggande arbete mot våld.

– Mycket handlar om hur vi kan få barn och unga delaktiga i att bygga trygghet ute på skolorna. Vi vill ge eleverna kunskap och verktyg i det arbetet, säger Monica Sjödin, projektledare för Ett Skellefteå fritt från våld, i pressmeddelandet.

Annons

Till exempel kommer eleverna att få höra mer om sambandet mellan lindrigt och grovt våld, och hur man kan agera för att få stopp på det som kan börja med glåpord och sluta i fysiskt våld.

Mer på dagordningen

Hela 220 skolelever och 17 politiker kommer på eftermiddagen att delta i dialoger och övningar, som även innefattar ett pass med improvisationsteatergruppen Unghästen.

Förmiddagen viks åt utbildning för eleverna om delaktighet i samhället, om hur barn och unga kan påverka sin vardag med de kanaler som finns lokalt i dag.

Annons

Elevråden och elevskyddsombuden kommer även få utbildning i sina roller och uppdrag. Arbetet inför kommande ungdomsfullmäktige, år 2024, kommer också att starta denna förmiddag.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons