Annons
Arkivbild: Magnus Lindkvist

Skellefteå bangolfklubb bygger nytt – se skisser på planerna här: ”En helt ny typ av anläggning”

NYHETER I veckan inleddes arbetet med den totala make over som ska resultera i 18 äventyrsbanor, 18 nya filtbanor och ett helt nytt klubbhus. Går allt enligt plan invigs den nya anläggningen den 6 juni 2024.

Annons

Den uppmärksamma invånaren kanske har sett att det börjat hända saker på Skellefteå bangolfklubbs anläggning vid Eddahallen.

– I måndags började man riva hela den nuvarande anläggningen. De befintliga filtbanorna ska nu användas vidare i Kusmark. På tisdag till veckan kommer bygglaget att sätta igång med byggandet av äventyrsdelen, säger Charlotte Dybro, kassör i Skellefteå bangolfklubb.

När nya Eddaparken står klar nästa sommar kommer den att stoltsera med 18 nya äventyrsbanor och 18 nya filtbanor. Dagens 19 kvadratmeter stora, eller snarare lilla, kiosk ersätts med ett nytt drygt 100 kvadratmeter stort klubbhus med bland annat inomhuscafé.

Annons

För att få plats med dubbelt så många banor och ett nytt klubbhus krävs givetvis mer mark. Genom att ta en bit av cykelparkeringen och en bit av marken som gränsar till Eddahallens infart har man fått möjligheten att utvidga anläggningen.

– Det blir en helt ny typ av anläggning. Vi har runt 100 medlemmar i klubben varav ett tjugotal tävlande. Utöver det har vi ungefär 11 000 spel av privatpersoner under sommaren. På det här sättet kommer vi att kunna ha tävlingar och träningar utan att behöva stänga anläggningen, säger Charlotte Dybro.

Annons

De nya banorna kommer att ha två olika typer av underlag. Filtbanorna har, precis som namnet antyder, ett underlag av filt medan äventyrsbanorna är klädda med konstgräs.

– Många föreningar har nya och yngre spelare som spelar på den här typen av konstgräsbanor. Det känns roligt att vi kommer att kunna erbjuda även dem bra möjligheter, säger Charlotte Dybro.

Så här ser planen för de nya banorna ut. Klicka på bilden för att se den större. Skiss: Skellefteå Bangolfklubb

Det nya klubbhuset, som blir drygt 100 kvadratmeter stort, ersätter den tidigare lilla klubbstugan. Klicka på bilden för att se den större. Skiss: Skellefteå Bangolfklubb
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons