Annons
Sponsrad artikel
Mikael Lidman, eftermarknadschef, Niklas Johansson, ägare/vd/säljare och Joakim Hörnqvist, maskin-mekaniker hjälper dig gärna i val av maskin, anpassningar och service.

Rätt maskin för rätt tillfälle • Hög service och flexibilitet viktigt: ”Är något vi alltid prioriterar”

ANNONS Mecra i Skellefteå har handlat med entreprenadmaskiner i över 20 år, och varit generalagent för Weycor i över 10. Här finns maskiner i alla storlekar – och en vilja att alltid ge så bra service som möjligt. “Det är när vi säljer maskin nummer två till någon som vi vet att vi lyckats”, säger Mikael.

Familjeföretaget Mecra startade 2001 som ett konsultföretag inom verkstadsbranschen, men övergick redan inom några år till handel av entreprenadmaskiner. Till en början handlade det om till exempel begagnade minigrävare, innan de 2006 blev återförsäljare till det tyska företaget Atlas Weyhausen som tillverkar Weycor-maskiner.

– Vi arbetade som återförsäljare i några år, men fick sedan chansen att bli generalagent vilket gör att vi nu är en av två importörer i Sverige som har direktkontakt med fabriken i Tyskland, berättar Niklas Johansson, vd och grundare.

Med norra Sverige som arbetsfält erbjuder de nu hela Weycors sortiment av hjullastare, som består av hela 17 olika modeller, vältar, tillbehör samt Hyundais modellprogram.

En nyhet bland modellutbudet är deras 5-tons kompaktlastare Waycore 420, eller Atlas 65 som den hette förut, som nu finns i en version som får gå 50 kilometer i timmen. “Den är perfekt för snöröjning, pallhantering, som byggtraktor eller för fastighetsskötsel. Att kunna köra 50 km/h på vägen mellan jobben är inte tokigt”.

Vid sin butik på Verkstadsvägen i Skellefteå står ett tiotal maskiner alltid redo för att visas och provköras.

– Kaffet är varmt och maskinerna tankade. Det finns alla möjligheter att komma hit för att klämma, känna och snacka lite, säger Mikael Lidman, eftermarknadschef.

Låg total maskinkostnad

En av styrkorna med Weycors maskiner, som förut gick under namnet Atlas, är att de är smidiga och starka.

– Förut behövdes det stora tunga maskiner, men utvecklingen har gått framåt och idag räcker det oftare med en mindre maskin som fortfarande kan lyfta lika tungt – men som är lättare att köra och drar mindre soppa, säger Niklas.

Niklas Johansson framför en av Waycors vältar.

Den totala maskinkostnaden (TMC) blir också låg.

– De förbrukar mindre bränsle, är byggda med kvalitetskomponenter, går sällan sönder och har ett högt andrahandsvärde. Om du får problem så är vi snabbt på plats för att serva maskinen, och om det behövs så fixar vi en motsvarande maskin under tiden, säger Mikael.

Skräddarsyr lösningar

Företaget har till och med en egen lastbil som kan frakta maskiner upp till 17 ton, men löser oftast problemen på plats direkt från sin servicebil eller via telefon.

– Vi vet att det viktigaste för maskinförare är att inte bli stillastående, så det är något vi alltid prioriterar, säger Niklas.

Mecra hjälper ofta sina kunder med special- lösningar, gärna i samarbete med lokala leverantörer som Lundbergs Smedja i Medle, Siljum Mekan i Bygdsiljum eller YPV i Yttervik. Att montera en manskapskorg på en Waycor, godkänt av arbetsmiljöverket, är en annan kundanpassning som kan göras.

Med Mecras långa erfarenhet av lastmaskiner, vältar och grävare har de byggt upp en gedigen kunskap kring maskinerna och erbjuder gärna kundanpassade lösningar.

– Vi är en av få i Sverige som skräddarsyr och utrustar utifrån kundernas önskemål. Det kan handla om till exempel hydraulik, el eller manskapskorgar. Det är alltid värt att fråga oss vad som går att göra, säger Niklas.

Generalagent för Atlas Weycor

Mecra är generalagent för Weycor by Atlas hjullastare och vältar i norra Sverige. Weycor hjullastare finns i 17 storlekar – från två till 14 ton. Ytterligare ett utbud som tillhandahålls är Hyundais maskinprogram.

Mecra har egen serviceverkstad och servicebilar och kan därmed erbjuda sina kunder en hög servicenivå. De säljer och servar Engcon-rototiltar samt det mesta i utrustningsväg för hjullastare och grävare av de flesta märken. De hyr även ut maskiner mot förfrågan.

Läs mer på mecra.se

Mecra Consult AB

Verkstadsvägen 13, Skellefteå
0910-720720, 070-372 05 00

Hemsida: mecra.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Mecra.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons