Annons
Foto: Privat

Carl-Viktor försvinner – ersätts av nytt koncept: ”Tror Skellefteborna kommer att uppskatta satsningen”

NYHETER Allstars återkomst till Skellefteå blir verklighet. Sportbaren kommer att öppna mitt i centrum, inne på nuvarande Carl-Viktor som håller på att förvandlas.

Annons

Det händer saker i nöjeslivet i Skellefteå. Cinco etablerar en nattklubb och restaurang inne på stadshotellet igen, Rustique omvandlar sitt klubbkoncept och i den gamla Allstar-lokalen vid torget, som också får en nattklubb, har renoveringen kommit igång och en driftchef tillsatts.

Nu har det dessutom börjat hända saker i vad som blir den nya Allstar-lokalen.

I slutet av mars kunde vi berätta att sportbaren vill tillbaka till stan. Ledningen har därefter sökt en lämplig lokal, en utmaning sett till vad verksamheten behöver men ingen omöjlighet, visar det sig.

Annons

Calles blir Allstar

Verksamheten flyttar in hos anrika Carl-Viktor, ”Calles” på gågatan som ska omvandla sitt koncept, kläs i sportbarens färger och öppna som det nya Allstar.

– Det är en epok som går i graven. Det har varit Carl-Viktor i 25-30 år men vi måste blicka framåt, och jag tror att Skellefteborna kommer att uppskatta satsningen, säger ägaren Flurim Luboja.

Förra året renoverades köket och baren på Calles. De har även skissat på att göra om restaurangmiljön, planerat att sätta upp tv-skärmar med mera, så den konceptuella övergången kommer inte olägligt. Flurim drev det tidigare Allstar vid torget under en period så alla känner redan varandra.

– Vi har en bra relation. Dialogen med Allstar har pågått i fem månader, berättar han.

Annons

Förvandlar miljön

Det har satts papp för fönstren, mycket av inredningen har rivits ut och i veckan ska byggnationerna börja. Nya färger och annan känsla – både golvet, väggarna och taket ska göras om.

Tv-skärmar och annan teknik ska upp och Flurim hoppas även inrätta fler toaletter.

– Det kommer bli bra. Man lär känna igen sig i planlösningen men det blir en ljusare, fräschare och trevligare miljö att sitta i, säger han.

Annons

Musik och sport

En sak som Flurim bestämt tänkt behålla, och utveckla, är livescenen. Tanken är också att fokusera mer på liveakter än förut.

– Vi behåller det viktigaste som funnits på Carl-Viktor enligt mig. Livemusiken sitter i ådrorna i lokalen, så scenen ska snyggas upp och bli ännu bättre. Vi kommer att göra stora satsningar på liveakter framöver, säger Flurim.

Allstar-temat troget kommer de även att visa sport. Förhoppningen är att få renoveringen färdig till SHL-premiären den 14 september men Flurim förstår att det kan bli svårt.

– Jag kan inte lova någonting men det skulle vara häftigt. Om vi har tur så, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons