Annons
Isac Carli hoppas öppna innan mitten på juli. Foto: Unsplash / Jens Burström

Terapeutisk eller bara roligt – Isac Carli öppnar ett smash room: ”Ett beprövat koncept utomlands”

NYHETER Skellefteborna får ett nytt sätt att lätta på stressen och, inte minst, att ha kul. Ett smash room öppnar snart på Hedensbyn.

Annons

“Smash room”, “break room” eller “rage room” – kärt barn har många namn. Konceptet kommer ursprungligen från Japan och handlar om att kunna få utlopp under kontrollerade former. För vad det än kan vara.

– Tänk att du har en jättedålig dag där allt går åt skogen. Du vill bara kasta tangentbord och allt i marken ungefär, men det skulle få tråkiga konsekvenser. Då kan man komma hit istället, säger Isac Carli.

Smash room Skellefteå öppnar i en lokal på Hedensbyn. 22-årige Isacs anläggning blir den nordligaste i landet, det finns andra i Stockholm och Malmö men än så länge har fenomenet inte exploderat i Sverige.

Annons

– Det är ett beprövat koncept utomlands men vi har inte kommit upp i samma nivå ännu.

Hur upplägget funkar

Ett utrymme ska fyllas med alltifrån glas och porslin till it-prylar. Allt som kan tänkas roligt att slå sönder, säger Isac. Som besökare ska du ges lämplig skyddsutrustning och får sedan gå lös på inredningen.

– Man använder då ett basebollträ. Jag kikar även på en mindre kofot till exempel, saker som är lätta att slå med men också lätta att hantera. Det här är både för vuxna och barn.

Annons

Utmaningen blir att upprätthålla en stadig ström av saker att förstöra, men Isac har hunnit fundera på det.

– Tanken är att använda saker som ändå skulle slängas, säger han.

– Jag jobbar med att få till samarbeten med lokala aktörer. Som stadshotellet, olika restauranger och sådär. Jag vill skapa ett kretslopp där de, istället för att slänga grejerna, kan ge dem till mig.

Han kommer gärna i kontakt med fler och även privatpersoner kan höra av sig, om de vill ha bort någonting.

Annons

Tror du att kundunderlaget finns i Skellefteå?

– Ja. Det är helt andra förutsättningar i Skellefteå nu jämfört med några år sedan, jag jobbade på Northvolt förut och där var det många som letade efter saker att göra på kvällar och helger. Det finns ett intresse, säger Isac.

Han siktar på att öppna innan mitten på juli.

– Det känns spännande! Jag har alltid velat driva eget och nu var förutsättningarna rätt bra för mig, så det är bara att testa kände jag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons