Annons
Sponsrad artikel
Andreas Ögren, Anna Petterström och Irma Öhlund är tre av sju som jobbar på Wikans kontor i Skellefteå.

Wikan hjälper Skellefteå att växa – har över 100 anställda: ”En attraktiv arbetsgivare”

ANNONS När Skellefteå växer och konkurrensen om arbetskraft hårdnar har Wikan personal blivit en viktig partner till många företag – oavsett om det gäller bemanning eller rekrytering. “Vi vill vara en långsiktig partner i såväl med- som motgång”, säger Kenneth Vidmark, kontorschef.

Wikan Personal är ett bemannings- och rekryteringsföretag som finns på ett 15-tal orter i Sverige. I Skellefteå har de funnits sedan 2015 då Kenneth och Tomas Vidmark blev delägare och startade koncernens nordligaste kontor.

Trots att Wikan finns över stora delar av landet har den lokala närvaron alltid varit den viktigaste pusselbiten för företaget.

– Vi har ett stort kontaktnät lokalt, både med näringslivet och med personer som söker nytt arbete. Vi gör varje år mängder med intervjuer och har bra koll på marknaden, berättar Andreas Ögren, konsultchef.

Det är inte ovanligt att vår personal blir överrekryterad till våra kunder.

Sedan starten har Wikan i Skellefteå vuxit till att idag ha över 100 anställda som dagligen bemannar många av Skellefteås företag.

– Antalet går lite upp och ned och det är inte ovanligt att vår personal blir överrekryterad till våra kunder, säger Anna Petterström, konsultchef.
Wikan har alltid brytt sig om sina anställda genom att ta sig tid att besöka dem regelbundet och se till så att de trivs.

– En av våra styrkor är att vi verkligen är engagerade, på riktigt. Det är viktigt för de anställda, för våra kunder och inte minst för oss som arbetsgivare, säger Anna.

Spontanansökan

Engagemanget tar sig form i de tidigare nämnda besöken, roliga aktiviteter för alla Wikan-anställa – men även i form av bra villkor, kollektivavtal, friskvårdsbidrag med mera.

– Att vara bemanningsanställd är inte på något sätt sämre än att vara anställd direkt av ett annat företag. På arbetarsidan är det till och med så att du ofta går in med en riktigt bra startlön eftersom reglerna säger att du ska ha ett snitt av den lön som övriga företagets arbetare har, förklarar Kenneth Vidmark, kontorschef i Skellefteå.

Wilma Nyman, Tomas Vidmark och Kenneth Vidmark. ”Att vara bemanningsanställd är inte på något sätt sämre än att vara anställd direkt av ett annat företag”, förklarar Kenneth Vidmark, kontorschef.

Att ta ett jobb som bemanningsanställd är också ett smidigt sätt att branschväxla, för den som är sugen på att testa något nytt.

– Fyll i en spontanansökan via vår hemsida. Det är inte alls omöjligt att vi har något som passar just dig, säger Irma Öhlund, rekryteringskonsult.

Långsiktig partner

Att Skellefteås arbetsmarknad förändrats i takt med den industrisatsning som görs har Wikan som bemannings- och rekryteringsbolag märkt av. Skellefteå har en av landets lägsta arbetslöshet, vilket tvingat dem att tänka utanför de traditionella ramarna.

– Det går inte längre att bara lägga ut en annons och rulla tummarna, konstaterar Andreas som lyfter deras lokala kontaktnät som en nyckel i varför de lyckas hjälpa sina kunder trots det svåra läget.

– Vi har kontakt med utbildningar, företag och kandidater dagligen. Jag har dessutom själv licensierat mig för att kunna hålla utbildningar för att få köra travers, säger han.

Det går inte längre att bara lägga ut en annons och rulla tummarna.

Kenneth tror att arbetsmarknaden även framåt kommer att vara tight, men att det är just då som deras tjänster behövs som mest.

– Vi vill vara en långsiktig partner i såväl med- som motgång, säger han.

Vi kan Skellefteå

Wikan Personal är ett expansivt personalföretag med flexibla och effektiva bemannings- och rekryteringslösningar samt HR-tjänster för ditt företag. Verksamheten bygger på den lokala närvaron för att tillgodose bra service för Wikans kunder och anställda.

Telefon: 0910-77 09 80
Adress: Kanalgatan 59

Se alla lediga jobb på: skelleftea.wikan.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Wikan Personal.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons