Annons
Markus Nyström, projektledare vid Sensus Skellefteå, är peppad. Foto: Jonas Nilsson

Första upplagan av Work Togheter Festival intar Mobacken: ”Längtar”

NÖJE I helgen anordnas första upplagan av Work Together Festival i Skellefteå. Området på Mobacken ska fyllas med livemusik och aktiviteter.

Annons

På fredagsaftonen ljuder startskottet. Den nya Work Together Festival hålls på Mobackenkyrkans område och är ett samarbete mellan studieförbundet Sensus och kyrkor i Skellefteå.

En vecka tidigare har bitarna börjat falla på plats. Just i dag jobbar projektledaren Markus Nyström med att lösa det tekniska, vilket innefattar en del. Det är många artister och band som ska spela och alla har sina egna önskemål.

– Sedan kommer scenerna, det är två stora utomhusscener så det blir att rodda med det. Och allt annat som ska upp, säger han.

Vid fototillfället på torsdagseftermiddagen är scenerna resta och redo. Foto: Jonas Nilsson
Annons

Innehållet på festivalen

Under fredagskvällen och hela lördagen ska området fyllas med aktiviteter. På andra dagen öppnar festivalen vid lunch. Här ska finnas minigolf och discgolf, bumperballs, prickskytte med paintballgevär, workshops och annat. Det anordnas också ett välgörenhetslopp till förmån för barn i Ukraina.

– Bara det är en ganska stor grej vilket känns jättekul, säger Markus.

För musikupplevelsen står artister som Janne Schaffer, Sonja Aldén och Samuel Ljungblahd, vokalgrupperna Trinity och Dais, Sebbe Stakset och Burträskbandet Context. Markus ger även ett särskilt omnämnande till countrypop-bandet Pinewood Avenue.

– Nästan allt är utomhus på festivalen, så ta gärna med en filt eller en stol om man vill sitta, säger han.

Annons

Vill alla ska kunna delta

Det här ska vara en inkluderande festival, så de tar ett solidaritetspris för biljetterna. Besökare väljer själva hur mycket de vill betala. När Sensus Skellefteå täckt sina omkostnader går sedan överskottet till nästa års arrangemang.

Årets Work Together Festival spiller även över på söndagen med en gudstjänst i Mobackenkyrkan.

– Jag längtar verkligen. Det känns jätteroligt att göra det här, säger Markus.

Artikeln är en del av Megafonen 8/6 – 2023. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons