Annons
Singelolyckan ska ha skett här. Framkomligheten längs Södra Järnvägsgatan-sträckan nedanför busstationen är något begränsad sedan tidigare, på grund av ett arbete på tomten intill. Foto: Google

Olycka vid busstationen: Körde in i betonghinder – en förd till sjukhus

NYHETER På måndagsförmiddagen inträffade en olycka utanför busstationen i Skellefteå. En person fördes till sjukhus efter att ha kraschat in i ett betonghinder, men ska inte ha skadats allvarligt.

Annons

SOS-larmet gick ut klockan 10.45 på måndagen. En singelolycka med en personbil ska ha skett intill busstationen, vid korsningen Repslagargränd/Södra Järnvägsgatan.

Uppdatering, 11.02:

Räddningstjänsten och ambulansen är på plats, uppger SOS Alarm. Det är fortfarande oklart hur det gått för den/de som färdats i bilen.

– Ingen har lastats för transport till sjukhus i nuläget, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 11.05:

Trafikverket har inte gått ut med någon varning för trafikpåverkan ännu.

Annons

Uppdatering, 11.16:

Räddningstjänsten jobbar på platsen. Inre befälet på RC Nord berättar att bilen ska ha kört in i ett betonghinder.

Sedan tidigare görs ett omfattande arbete direkt söder om sträckan nedanför busstationen, på tomten där Karamelltåget var förut, så ett avskiljande stängsel ihop med betongsuggor har satts upp mot gatan.

Har du fått någon prognos för hur länge er insats kan pågå?

– Nej, inte ännu, säger räddningstjänstens inre befäl.

Annons

Uppdatering, 11.45:

Vård- och räddningspersonalen har lämnat platsen nu, uppger SOS Alarm. En person har tagits omhand och förts till Skellefteå lasarett. Med vilka skador är oklart.

Uppdatering, 12.58:

Personen ska ha klarat sig förhållandevis bra. Tillbaka på stationen berättar Mathias Bergmark, medicinskt ansvarig vid ambulansen, att skadorna var lindriga.

– Personen fördes till sjukhus mest för att kolla upp allting, säger han.

Räddningstjänsten har dragit bilen åt sidan så den ska inte utgöra något trafikhinder. En bärgare har tillkallats för att ta hand om den.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons