Annons
Sponsrad artikel
Mattias Broman, Nordelektro, Robert Jäder, Jäders Värme, och Joakim Sundström, Storfors Plåt, är alla glada över att vara en del av “nya” Comfort som numera är en multidisciplinär leverantör inom VVS, ventilation, el, solceller och energioptimering. “Allt har att göra med omställningen som vi gör i samhället – allt det ligger i fokus”, säger Mattias.

Lokala företag samlas i Comfort • Blir starkare tillsammans – men behåller lokal styrning: ”Viktigt”

ANNONS Sedan en tid tillbaka är både Jäders Värme och Nordelektro en del av Comfort – där de nyligen fått sällskap av ytterligare en lokal aktör, Storfors Plåt. “Comfort har gått från att vara Sveriges största VVS-kedja till att bli multidisciplinär”, säger Mattias Broman, delägare på Nordelektro.

Comfort har länge varit ett starkt varumärke inom VVS där främst rörfirmor och badrumsbutiker från hela Sverige har varit anslutna. För två år sedan gjordes en förändring i organisationen där ett antal av de Comfort-anslutna företagen köpte moderbolaget och delvis gav det en ny inriktning.

Robert Jäder, vars familj startade Jäders Värme i Skellefteå på 60-talet, var en av dem som gick in som delägare i det nya entreprenörsdrivna Comfort.

– Det var helt enkelt för att stärka upp kedjan och göra oss mer konkurrenskraftiga på marknaden, berättar han.

Genom att ingå i samma kedja blir allt enklare både för oss och för kunderna.

Den största förändringen utåt sett är att Comfort blivit en multidisciplinär kedja som förutom VVS numera även innefattar företag som sysslar med till exempel el, fordonsladdning, solceller och energioptimering.

– Många av jobben som vi gör behöver kompetens från alla dessa områden. Genom att ingå i samma kedja blir allt enklare både för oss och för kunderna, säger Robert.

Vuxit snabbt

Ett av företagen som gått med i kedjan är Skellefteågrundade Nordelektro. De startades av Mattias Broman och Roger Nilsson 2018 och har sedan dess vuxit till 127 anställda fördelat på fem orter.

– Vi har varit hårt uppvaktade av flera kedjor och aktörer, men valde till slut att kliva in i just Comfort eftersom vi värnar om det lokala, berättar Mattias.

Nordelektro har köpt in nya elbilar, och gjort det tydligt att de nu är en del av Comfort.

Han och Robert är båda överens om att möjligheten till lokala beslut varit avgörande för valet att haka på det nya upplägget.

– Vi kan verka inom Comfort och dra nytta av gemensamma inköpskanaler och leveranser, men samtidigt ha rådighet lokalt. Det gör att vi fortfarande kan jobba med snabba beslut som gynnar vår personal och våra kunder, säger Mattias.

Plåt och ventilation

Nu i april blev det även klart att ytterligare ett lokalt företag anslutit sig till Comfort, Storfors Plåt. De finns representerade på fem orter i norra Sverige och sysslar med allt inom ventilation, plåt, teknisk isolering, styr och regler, service samt OVK.

De ligger vägg i vägg med Nordelektro på Hedensbyn, men det var inte närheten som avgjorde samarbetet.

– Nej, det handlar snarare om att vi vill jobba med de bästa, och att de kompletterar våra verksamheter på ett bra sätt, säger Mattias och ger ett exempel:

– När vi monterar och installerar solceller behöver det oftast göras plåtarbeten också. Då är det bra att det finns inom samma kedja.

Storfors Plåt, som jobbat med plåt och ventilation i Norrbotten och Västerbotten sedan 60-talet, är det senaste lokala företaget som anslutit till Comfort. “Nu kan vi behålla styrningen av bolaget lokalt, men ta del av de styrkor som det innebär att vara med i en kedja”, säger Joakim Sundström, delägare.

Även Stortfors Plåt har varit uppvaktade av andra kedjor, men valde Comfort.

– Här får vi behålla styrningen av bolaget, men även dra nytta av att bli större och få mer muskler, säger delägaren Joakim Sundström.

Här är vi alla hungriga och entreprenörsdrivna som vill utveckla och satsa.

Att möjligheten att köpa in sig i moderbolaget Comfort också finns, både för företagsägare och deras anställda, är också en framgångsfaktor i det framtida företagsbyggandet.

– Det finns inga externa ägare, utan alla som äger moderbolaget Comfort jobbar i kedjans firmor. Lite extra kul är det också att många anställda har köpt in sig. Det betyder att de tror på företagen och att vi gör något rätt, vilket så klart är viktigt i förlängningen, säger Mattias som tror starkt på Comfort-samarbetet.

– Här är vi alla hungriga och entreprenörsdrivna som vill utveckla och satsa. Det är ett mindset som vi delar och som kommer att ta oss framåt, säger han.

Kan leverera med kort varsel

Många av de produkter som Comfort erbjuder är kopplade till energieffektivisering, som till exempel bergvärmepumpar, solcellspaneler och ventilation. Det aktuella världsläget har gjort den typen av investeringar extra intressanta – men det har även varit problem med leveranser av material.

Finns det ens några bergvärmepumpar att få tag i?

– Ja, inför året hade vi förbeställt 150 pumpar som levereras löpande under året, så det är inga problem med leveranser för oss, säger Robert Jäder.

Mattias Broman, Nordelektro, Robert Jäder, Jäders Värme, och Joakim Sundström, Storfors Plåt.

Även för Nordelektro är läget ungefär detsamma.

– Både solceller och elbilsladdare är riktigt eftertraktade, men vi har lyckats bra med våra leverantörer så det finns absolut produkter att köpa. Det är bara att höra av sig om man är intresserad, säger Mattias.

Både solceller och elbilsladdare är riktigt eftertraktade.

För Storfors del är energioptimering genom byte till FTX-aggregat efterfrågat, men även andra ventilationstjänster som OVK och service.

– Det går att spara mycket energi med rätt ventilation, och samtidigt få bättre luft, säger Joakim.

Comfort riktar sig till företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Comfort – mycket mer än bara VVS

Comfort är en multidisciplinär kedja med samlad kunskap och erfarenhet kring VVS, el, fordonsladdning, solceller och energioptimering.

Oavsett om du är en bostadsrättsförening, ett företag eller privat så kan du få hjälp av kedjans företag.

I Skellefteå är Jäders Värme, Nordelektro och Storfors Plåt en del av Comfort. De hjälper dig med allt från bergvärmepumpar och badrum till elbilsladdare, solceller och plåtarbeten.

Läs mer på comfort.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Comfort.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons