Annons
Foto: Pressbilder

Laddar för riktig folkfest – Europas största driftingserie gör comeback

SPORT I sommar blir det motorfest i Fällfors då Europas största driftingserie, Drift Masters GP, återvänder till Drivecenter Arena.

Annons

Det här blir andra gången som Drift Masters European Championship (DMEC) kommer till Skandinavien. Första gången var ifjol och även då föll valet på Drivecenter Arena i Fällfors.

Event- och marknadskoordinator Jessica Karlsson är glad att serien kommer tillbaka och laddar för en härligt evenemang.

– Har man möjlighet så ska man ta chansen att komma hit. Drifting är en otroligt underhållande sport som är på uppgång världen över och här samlas människor från hela Europa för en gemensam folkfest, säger hon i ett utskick.

Annons

Startfältet inkluderar 50 förare från 20 nationer. Från den regerande mästaren Piotr Wiecek från Polen till den japanska fanfavoriten Naoki Nakamura, WRC-världsmästaren Kalle Rovanperä, de irländska bröderna Jack och Conor Shanahan, Litauens Benediktas Cirba och många fler.

– Detta är utan tvekan ett av de mest konkurrenskraftiga startfält vi någonsin har sett, berättar Arkadiusz Dudko, vicepresident för DMEC.

Serien kommer till Fällfors den 9-10 juni. Arkadiusz Dudko ser fram emot säsongen.

– Varje förare tar med sina unika färdigheter och stil till sporten och jag är säker att de kommer att ge våra fans lite hårresande action under hela säsongen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons