Annons
Sponsrad artikel

De hjälper dig med rätt ljus för ditt hem • En av Norrlands största lampaffärer: ”100% lokalägd”

ANNONS I över 20 år har Mattias Ståhl och Nils Wikman drivit Ljusexperten i Skellefteå – där det idag finns över 1000 produkter hemma i lager. “Det finns otroligt mycket kunskap inom dessa väggar”, säger Mattias Ståhl.

Mattias och Nils var bara i 20-årsåldern när de började jobba på det som då hette Ljuspunkten, beläget i hörnet vid Ny- och Skeppargatan i centrala Skellefteå. När den tidigare ägaren valde att trappa ner fick de frågan om att ta över.

– Vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på, men det var en “once in a lifetime”-chans som vi inte har ångrat, berättar Mattias när vi ses på deras kontor innan öppning.

Sedan övertagandet har det nu gått mer än 20 år, och trots att de fortfarande säljer lampor, armaturer och ljuskällor är många saker annorlunda idag.

– Hela tankesättet kring belysning har förändrats från att i princip enbart handla om funktion till att mer vara en del av inredningen. Ljus är perfekt för att skapa olika stämningar, säger Mattias.

Mer komplext

En annan förändring som skett är utvecklingen kring lågenergi- och ledlampor.

– Det har gått från glödlampa till lysrörslampa till ledbelysning. Det har blivit mer att välja på och mer komplext, men också mer energisnålt och hållbart, säger Nils.

På Ljusexperten får du hjälp att välja produkter – och även chans att låna hem armaturer för att se så att de passar i ditt hem. “Vi vill alltid att kunderna ska bli nöjda”, säger Nils Wikman.

De båda älskar känslan av att hjälpa kunder att hitta rätt från deras stora utbud. I butiken finns över 1000 olika armaturer – och minst lika många ljuskällor och övriga elprodukter.

– Arbetssättet har förändrats till att vi ofta hjälper kunder från start till mål. Jag brukar alltid börja med att fråga vad belysningen ska fylla för syfte, och så tar vi det därifrån, säger Nils.

Hjälper till att guida rätt

Vilken lampa som är rätt beror på vilket hus den ska sitta i, vem som bor där och användningsområdet. Ljusexperten hjälper både privatpersoner och företag.

– Beroende på vilken känsla du vill skapa så hjälper vi till att guida rätt, säger Mattias som även skryter upp personalen som jobbar hos dem.

– Det finns otroligt mycket kunskap inom dessa väggar. Här får du alltid hjälp med allt som har med belysning att göra, oavsett om du bara ska köpa en bordslampa, planera ett helt hus eller ljussätta en arbetsplats.

Ljusexperten i Skellefteå är en av Norrlands största lampbutiker med 1000-tals lampor och armaturer. “Här finns allt från billiga basprodukter till high end design”, säger Mattias Ståh – här tillsammans med kollegorna Maria och Nils.

Lokal butik

Ljusexperten i Skellefteå är en 100 procent lokalt ägd butik, som tillsammans med andra Ljusexperter-butiker äger ett gemensamt bolag som sköter webbshop, lagerhållning och inköp. Det är ett upplägg som fungerar bra, enligt Nils och Mattias.

– Vi är stolta över att driva det här som ett Skellefteåföretag, men samtidigt kunna nyttja de fördelar som finns genom att ha samverkan med andra butiker. Det gör att vi kan ha ett stort utbud och bra priser, säger Nils.

De ser även ljust på framtiden, trots de utmaningar som fysiska butiker möter i konkurrens från till exempel näthandel och större kedjor.

– Vi brinner verkligen för centrumhandeln och tycker att det är kul att ha en levande stad, och vi hoppas att även andra uppskattar det och åtminstone ser vad det finns för utbud lokalt, säger Mattias.

Så skapar du bra stämning med ljus

Använd skensystem. Flexibelt och enkelt att montera. För både spotlights och pendlade lampor.

Bordlampor med riktat ljus. Låt skuggorna skapa ljuset!

Tänk på värmen. Med varmt eller vitt ljus kan du skapa olika stämningar. Var inte rädd för att använda ett varmare ljus för mysbelysningen.

Följ oss på instagram för mer inspiration och fler tips: @ljusexpertenskellefte

Ljusexperten Skellefteå

Nygatan 56, Skellefteå
Måndag – Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 15:00

Läs  mer och se vårt utbud på ljusexperten.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Ljusexperten.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons