Annons
Shima Niavarani framträder i Sara kulturhus den 5 oktober. Foto: Jonatan Stålhös / Ninja Hanna

Musik, vemod och extas • ”Shima is a punk rocker” till Skellefteå i höst

KULTUR I oktober kommer Shima Niavarani till stan med sin nya soloshow "Shima is a punk rocker".

Annons

Hon är guldbaggenominerad skådespelare, artist, manusförfattare och regissör. Sedan genombrott som 19-åring har Shima Niavarani synts i ett 60-tal produktioner inom tv, teater och film. Kännetecknande är hur hon växlar mellan humor och allvar, arthouse och folkligt, smalt och brett.

Även i ”Shima is a punk rocker” utlovas både skratt och gråt. Soloshowen är resultatet av över två års arbete och desto längre väntan.

– Tanken var att den skulle göras redan för 10 år sen men mycket kom emellan, säger Shima i ett pressmeddelande.

Annons

– Sorgen efter förlusten av min partner in crime, en släng jobbig scenskräck, 100 terapitimmar för att hantera dessa saker och jag valde en riktning in mot min andra passion: film och tv, men nu skriker varje cell i min kropp att det är dags igen. Om det så blir det sista jag gör så ska jag göra detta, slår hon fast.

Från musik till vemod

”Shima is a punk rocker” är en personlig uppgörelse med vår samtid. I den ska Shima använda sitt kroppsspråk, sin röst och humoristiska stil för att navigera genom livets svårigheter på ett igenkännande sätt.

Annons

Det vankas både stora musiknummer, extas, humor, vemod och ”några käftsmällar”, som det beskrivs. Den 5 oktober kommer showen till Skellefteå och Sara kulturhus.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons