Annons
Ett av bolagen som jobbar i spelbyn är Gumlin Games. De har utvecklat pusselspelet Mechanical Sunset och förhandlar nu om ett förlagsavtal. Foto: Skärmdump / Magnus Johansson

Investmentbolag satsar i Jörn – går in bakom det växande spelklustret

NÄRINGSLIV Mind Detonator, som driver spelbyn i Jörn, ingår ett samarbete med investmentbolaget Ackra Invest och nu genomförs en större nyemission i bolaget.

Annons

Mind Detonator är en spelkatalysator som inriktar sig på att fånga upp lovande talanger, investera i dessa och bygga nästa generations spelkluster långt från de stora städerna. Därav spelbyn i Jörn, som grundades hösten 2021.

Under 2022 har fem spelbolag startat verksamhet i Mind Detonators lokaler.

– Nationellt så växer spelindustrin så det knakar och behovet av utvecklare är enormt. Det är dock väldigt svårt för nystartade spelbolag att hitta tidig finansiering och ett sammanhang och där ser vi att vi kan spela en viktig roll, säger vd Lars Lindblom i ett pressmeddelande.

Annons

Det går också bra för dem. De första spelbolagen har redan signerat förlagsavtal och enligt Mind Detonator ska andra föra lovande dialog.

Investmentbolag går in

Nu får de mer stöd bakom sig, för investmentbolaget Ackra Invest tror på Mind Detonator och vill hänga med på tillväxtresan. Tillsammans med befintliga ägare ska de genomföra en större nyemission i bolaget.

– Mind Detonator är ett fantastiskt initiativ där vi ser en chans att både stötta nya bolag i inlandet och vara med på en tillväxtresa. Vi har under en längre tid fascinerats av spelindustrins imponerande tillväxt och ser enorm potential i det Mind Detonator gör och vad de tillför i regionen, säger Håkan Pettersson vd på Ackra Invest.

Annons

Ackra Invest är ett regionalt investmentbolaget som ägs av Region Västerbotten och Skellefteå Kraft. Gänget på Mind Detonator är mycket glada för deras stöd.

– Att Ackra väljer att satsa på oss och vår vision känns otroligt bra. Ackra vill hjälpa till att utveckla hela Västerbotten och vi ser redan många synergieffekter där vi kommer stärka upp varandra, säger styrelseordförande Johan Linder.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons