Annons
Illustration: Cecilia Söderström

Ny tjänst lanseras – ska underlätta för Skellefteås inflyttare: ”Viktigt”

NYHETER Skellefteå kommun är mitt i en stor förändring och vill locka fler inflyttare. För att underlätta språnget lanseras en digital guide för alla som funderar på att flytta hit.

Annons

Kommer du ensam eller med familj? Ska du jobba eller studera? Den nya tjänsten ”Relocation Guide”, eller inflyttarguiden på svenska, är ett verktyg som skräddarsytts för olika sorters inflyttare.

Efter att ha svarat på några grundläggande frågor tas användarna till en sida med information som anpassats just för dem. Det kan handla om möjligheter till boende, skolor och utbildning, upplevelser och annat.

Här kan de få en checklista med tips som ska förenkla flytten till Skellefteå.

Annons

Flera av Skellefteå kommuns enheter har hjälpts åt med att lägga grunden för inflyttarguidens utseende och funktioner, tillsammans med representanter för olika samhällsfunktioner.

– Det känns bra och viktigt att vi kan erbjuda en digital guide för de som funderar på, eller bestämt sig för, att flytta till Skellefteå. Vi hoppas att det ska bli ett bra verktyg för dem i sin process, säger Maria Edström vid marknadsenheten i ett pressutskick.

Här kan du se hur Relocation Guide fungerar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons