Annons
Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén och Sebbe Stakset är några av de som är klara för festivalen. Foto: Pressbilder

Ny festival till Skellefteå i sommar: Med livemusik, mat och aktiviteter

NÖJE I sommar anordnas en ny festival på Mobackenkyrkans område i Skellefteå, fylld med livemusik och aktiviteter. Tanken är att "Work Together Festival" ska bli återkommande i stan.

Annons

Enskilda Work Together-konserter har arrangerats i Skellefteå förut, bland annat med Mello-vinnaren John Lundvik på Nordanå hösten 2021. Utmärkande är att de anordnas för en god sak. Spelningen på Nordanå resulterade i cirka 85 000 kronor till Erikshjälpens arbete för utsatta barn.

Nu planeras ett större event under Work Togethers banderoll. Det är studieförbundet Sensus som gått samman med kyrkor i Skellefteå för att arrangera en sommarfestival på Mobacken i juni.

Annons

Projektledare är den rutinerade arrangören Markus Nyström vid Sensus Skellefteå.

– Vi är så stolta över att få presentera ett starkt startfält av artister, band, gästföreläsare och mycket annat som kommer fylla festivalen dessa dagar. Vi vill att ni kommer dit med mycket förväntan och glädje, det här kommer bli en fantastisk helg tillsammans, säger han i ett pressmeddelande.

I samma utskick tillkännages en rad akter som är klara för scenen:

”Janne Schaffer, Sonja Aldén & DAIS, Samuel Ljungblahd, Sebbe Stakset (f.d kartellen), Jon Peterson & Frank Ådahl med FOLK, Erik Tilling & All For The King, Context, Trinity, Joel Nunez (USA), Sarah Sundström och närmare 20 andra akter/aktiviteter är klara”, skriver arrangörerna.

Annons

Sätter solidaritetspris

”Work Together Festival” anordnas över den andra helgen i juni. Vid sidan av all livemusik bullas det upp med fika och mat, gudstjänster, workshops och en rad andra aktiviteter. Alltifrån minigolf och discgolf till ett välgörenhetslopp.

Besökare har olika ekonomiska förutsättningar och det är viktigt för arrangörerna att alla ska kunna delta, så de sätter ett solidaritetspris för biljetterna. Du väljer själv hur mycket du vill betala.

– Vi uppmanar er som har möjlighet att välja ett dyrare biljettpris att göra det, så att de som har sämre förutsättningar också får komma. Överskottet från biljettintäkterna går till att arrangera nästa års Work Together festival.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons