Annons
Bilder från Work Together-konserten. Foto: North Event

Helgen summerad – så mycket har musikfesten på Nordanå dragit in till välgörenhet: ”Så tacksamma”

NYHETER Efter helgens välgörenhetskonserter står det klart att cirka 85 000 kronor samlats in till Erikshjälpens arbete för utsatta barn. "Oerhört tacksamt för oss", berättar Ida Storm Mukwana.

Annons

I helgen intog Mello-vinnaren John Lundvik scenen på Nordanå, tillsammans med en rad lokala förmågor. Årets Work Together-konsert arrangerades i dubbel uppsättning eftersom intresset var så stort, och nu har biljettintäkterna räknats ihop. På onsdagen meddelar arrangören Markus Nyström att han är glad och nöjd med evenemanget.

– Det kändes så roligt att få arrangera livekonserter igen och förstås extra roligt att också få bidra till insatser för barn och unga, säger Markus i ett pressmeddelande.

Cirka 85 000 kronor har dragits in, som går till barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

– Vi är så tacksamma och glada för dessa pengar som kommer användas till insatser för barn i Sverige, berättar Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen, och fortsätter.

Annons

– Det känns också väldigt roligt att det i dessa tider går att anordna smittsäkra event dit människor får komma på riktigt. Det är många som längtar efter att gå på konsert och det märktes att intresset för Work Together var stort, säger han i pressutskicket.

Pengarna går till arbete för barn och unga som har en nära familjemedlem i fängelse.

– Detta är barn som löper större risk att drabbas av psykisk ohälsa, utanförskap och egen kriminalitet. Tyvärr faller de ofta mellan stolarna och stödet till dem vilar nästan uteslutande på civilsamhället, förklarar programkoordinator Ida Storm Mukwana.

Annons

– Därför är det oerhört tacksamt för oss att få ta emot de här pengarna och kunna fortsätta vårt arbete för att stödja de här barnen i deras situation, fortsätter hon.

Klockan 20.00 ikväll kommer konserten att sändas digitalt på Erikshjälpens Youtube.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons