Annons
Foto: Magnus Lindkvist / SAS

Klart: SAS ökar inrikestrafiken från Skellefteå – återgår till hur det var

NYHETER Resenärerna som flyger till eller från Skellefteå blir fler. Det märker SAS, som beslutat att steppa upp trafiken mellan flygplatsen och Arlanda, till samma nivå som före pandemin.

Annons

Skellefteå Airport är i en stark tillväxtfas. Ända sedan april har antalet inrikesresenärer överträffat det antal som flygplatsen hade under 2019. Bara under november var antalet 11,8 procent fler än i november 2019.

Därför har SAS, med start till våren, beslutat att återgå till trafikprogrammet som fanns före pandemin. Det innebär uppemot fem dagliga frekvenser mellan Skellefteå och Stockholm-Arlanda under en normalvecka.

– Regionen kring Skellefteå är expansiv och för SAS är Skellefteå en av de prioriterade destinationerna i Sverige, säger försäljningschef Theres Briger i ett pressutskick.

Annons

– Med dessa ökningar så är SAS tillbaka på samma nivå som SAS flög innan pandemin vilket vi är mycket glada att kunna genomföra, fortsätter hon.

Återgången kommer att ske den 26 mars. Nyheten välkomnas på Skellefteå Airport, som lyfter de goda flygkommunikationernas betydelse för den regionala tillväxten.

– SAS är oerhört viktiga för att personbefordran till och från regionen ska fungera och därför är vi tacksamma att SAS nu ökar tillgängligheten, säger vd Robert Lindberg.

Kommande tidtabell

Ungefär så här blir tidtabellen under en normalvecka, men start den 26 mars. SAS noterar att vissa ändringar kan förekomma.

Källa: Skellefteå Airport

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons