Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild

Flygbolag fortsätter satsa – utökar avgångarna från Skellefteå i mars

NYHETER Ryanair planerar att utöka trafiken mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda – från tre avgångar i veckan till fem.

Annons

Flygbolaget etablerade inrikeslinjen till Skellefteå i vintras, efter att ha flyttat sin bas till Arlanda. Ryanair utgick ifrån Skavsta flygplats i Nyköping förut. Bolaget började med att ha två avgångar i veckan, men det utökades senare till tre.

Nu fortsätter de att satsa på Skellefteå. Linjen har blivit så populär att Ryanair utökar avgångarna till fem gånger i veckan, från den 27 mars 2023. Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, är mycket glad för beskedet.

Annons

– Den utveckling som sker i Skellefteregionen saknar motstycke i hela Europa och för att vi ska klara den starka tillväxt som sker krävs goda kommunikationer till omvärlden. Flyginfrastrukturen är helt avgörande för vår regions fortsatta expansion då avstånden till Stockholm eller andra städer är långa, säger han i ett pressutskick.

Flygbolaget ska trafikera linjen Arlanda–Skellefteå–Arlanda på måndagar, onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons